luni, 11 decembrie, 2023
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Legenda Larei Jonggrang

Trebuie citit

Lara Jonggrang este numele popular pe care sătenii din apropiere de templul Prambanan (un ansamblu de 240 de temple dedicate zeităţii Shiva, construite în secolul IX sub dinastia Sanjaya), situat în centrul insulei Java din Indonezia, l-au dat statuii lui Durga Mahisasuramardini, soția lui Shiva, situată în clădirea principală, care îi este dedicată. Numele ei înseamnă “fata cu faţă subțire.”

Durga_Loro_Jonggrang_copy
Sursă foto: Wikipedia

 

A fost odată un rege pe nume Boko, care avea o fiică de o mare frumuseţe, Lara Jonggrang. Auzind de frumusețea prințesei, un anume Bandung Bondowoso a cerut-o în căsătorie. Numai că Lara Jongrang l-a refuzat pentru că nu-i plăcea de el. În fața insistenței neobişnuite a acestui pretendent la mâna sa, în cele din urmă fata a cedat, cu condiția ca el să construiască o mie de temple într-o zi și o noapte.
Bandung Bondowoso a acceptat şi a început construcția. Dar, după ce s-a lăsat întunericul, a cerut ajutorul spiritelor pentru a putea să-şi termine lucrarea. Aflând asta, Lara Jongrang le-a cerut servitorilor săi să facă mult zgomot și să trezească animalele pentru a speria spiritele.
Crezând că soarele răsare spiritele s-au retras. Bandung Bondowoso a văzut îngrozit că nu a terminat decât 999 de clădiri. Înțelegând că Lara Jonggrang l-a înşelat, l-a cuprins o furie teribilă și a transformat-o pe Lara Jonggrang într-o statuie pentru a decora ultimul templu, ajungând astfel la numărul de o mie de clădiri pe care i le ceruse ea.
În templele din Java “o mie de temple” se spune candi sewu, care este numele unui ansamblu budist situat la nord de Prambanan.

- Advertisement -spot_img

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole apărute

Mulţumiri din Mexic și România pentru vrăjitoarea Anastasia Venus

Mulţumesc mult vrăjitoarei Anastasia Venus deoarece m-a rezolvat de o mare problemă cu leacurie și ritualurile ei super.  A...

Mulţumiri pentru prezicător astrolog Gergely Eduard Rogere din Irlanda și din toată lumea

Am apelat la prezicător astrolog Gergely Eduard Rogere cu încredere. Aveam probleme mari de sănătate, ameţeli, dureri de cap, iar doctorii nu ştiau ce am deşi analizale îmi ieșeau normale de fiecare dată.
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img