miercuri, 22 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Stânca îndrăgostiţilor

Trebuie citit

La Peña de los Enamorados (în română Stânca îndrăgostiţilor) este un munte care se află la 880 de metri deasupra nivelului mării, situat în apropierea orașului Antequera ( în provincia Malaga, Andaluzia), în Spania.

Peña_de_los_Enamorados
Sursă foto: Wikipedia

Stânca îşi datorează numele formei sale, care amintește de o faţă privind spre cer. Mai este cunoscută sub numele de Montaña del Indio (muntele Indianului), deoarece capul seamănă cu al unui indian.
Circulă nenumărate legende despre acest munte, dar cea mai cunoscută este versiunea despre doi tineri care au trăit în secolul al XIV-lea, în timpul ultimelor zile ale dominației musulmane.
Tagzona, o tânără de origine maură, fiica şefului satului Archidona, era îndrăgostită de Tello, un tânăr spaniol din Antequera. Tagzona fiind musulmană și el creștin, era vorba de fapt de o iubire imposibilă care nu putea să fie afişată deschis, în văzul lumii.
Cu toate acestea, relația lor a fost descoperită de către tatăl fetei, care a ordonat arestarea lui Tello înainte de fi ucis. Dar acesta a fost eliberat de Tagzona și amândoi îndrăgostiţii au fugit.
S-au refugiat într-o peșteră în munți, unde au rămas ascunşi timp de două zile înainte de a fi descoperiţi de oamenii tatălui fetei. Cei doi s au decis atunci să moară împreună, sărind de pe vârful muntelui, după ce au invocat forțele pământului și cerului, cerându-le să poată să rămână așa uniţi.
După moartea lor, Natura a decis să le asculte ultima cerere. Tello a fost schimbat în piatră, cu fața întoarsă spre cer în timp ce Tagzona a fost transformată în vânt astfel încât să poată să vină mereu ca să rămână în contact cu iubitul ei.

Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din străinătate pentru vrăjitoarea Margareta

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Margareta pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi după ce i se făcuseră farmece puternice

Mulțumiri din Europa și America pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe

Mulţumesc mult vrăjitoarei Rodica Gheorghe deoarece m-a rezolvat de impotenţă şi de alcoolism pe tata. A fost incredibil ceea ce a...

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Italia și Brazilia pentru regina magiei negre Morgana

Am iubit-o întotdeauna! Eram căsătorit cu altă femeie dar mi-am asumat riscul, am divorțat de aceasta pentru a mă...

Mai multe articole ca acesta