miercuri, 22 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Miracolul Mike, cocoşul care a trăit 18 luni fără cap

Trebuie citit

Mike Headless (Mike puiul fără cap în limba engleză) este un cocoș din rasa Wyandotte care a trăit 18 luni după ce i s-a tăiat capul, în 1945. Mulți oameni credeau însă că este vorba despre o farsă și proprietarul lui l-a dus la Universitatea din Utah din Salt Lake City pentru a nega zvonurile. Dar este încă imposibil să se confirme povestea…

 

Povestea a început într-o zi de luni, la 9 septembrie 1945, într-o fermă de fructe în Colorado, când un fermier pe nume Lloyd Olsen a tăiat capul cocoşului său în vârstă de cinci luni și jumătate, Mike, care spre surprinderea tuturor a rămas în viață, cu o ureche și o parte a creierului intactă.
Imediat ce minunea a devenit cunoscută, un agent pe nume Hope Wade, a încurajat familia Olsen săţl folosească pe Mike ca un obiect de spectacole!

Mike_headless_chicken
Sursă foto: Wikipedia

Mike (sau Miracolul Mike) a devenit centrul mai multor spectacole și a apărut în diverse reviste. Oamenii trebuiau să plătească 25 de cenți ca să-l vadă; iar Mike aducea familiei Olsen un venit de 4500 de dolari pe lună, după cum precizează unele articole apărute în The New York Times şi Life.
Asociațiile pentru apărarea drepturilor animalelor s-au plâns și au cerut să se termine cu această mascaradă, pentru ca cocoşul să nu mai sufere.
Mike a murit în martie 1947, în cele din urmă sufocat într-un motel din Phoenix. Dar Lloyd Olsen a refuzat să admită că l-a lăsat să moară şi a susținut că l-a vândut.
Când a murit cocoşul Mike, disperat, fermierul a ucis zeci de pui, în speranța de a vedea măcar unul viu, însă fără succes.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din străinătate pentru vrăjitoarea Margareta

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Margareta pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi după ce i se făcuseră farmece puternice

Mulțumiri din Europa și America pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe

Mulţumesc mult vrăjitoarei Rodica Gheorghe deoarece m-a rezolvat de impotenţă şi de alcoolism pe tata. A fost incredibil ceea ce a...

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Italia și Brazilia pentru regina magiei negre Morgana

Am iubit-o întotdeauna! Eram căsătorit cu altă femeie dar mi-am asumat riscul, am divorțat de aceasta pentru a mă...

Mai multe articole ca acesta