miercuri, 28 februarie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Gilles de Rais a făcut pact cu diavolul pentru a avea puteri magice

Trebuie citit

La 16 și 17 octombrie 1440, preotul maluin Eustache Blanchet și Francesco Prelati, cleric toscan, au apărut în fața instanței ecleziastice.

Gilles de Rais
Gilles de Rais Sursă foto: Wikipedia

Cei doi slujitori ai eroului francez Gilles de Montmorency-Laval (cunoscut adesea ca Gilles de Rais), care a luptat alături de Ioana d’Arc împotriva englezilor în timpul războiului de 100 de ani, au susținut că stăpânul lor a fost implicat în alchimie pentru a găsi piatra filozofală.
Pe lângă experimentele alchimice care au avut loc la castelul baronului, clericul Prelati susținea că a încercat să invoce demonii în prezența lui Gilles de Rais.
Clericul mai susținea, de asemenea, că a intervievat un duh rău într-o pajiște din apropiere de Josselin, nu departe de castelul baronului. Conform schemelor de interpretare ale judecătorilor, aceste declarații îl incriminau pe nobilul francez pentru relația sa cu diavolul.
Deoarece invocațiile demonice aveau drept scop creșterea puterii și bogăției mareșalului, prin aceste “acte de nedescris” se amenința în mod direct puterea ducală, în plus față de ofensa serioasă faţă de Creator. Dar dincolo de aceste acte de neacceptat de către oamenii Bisericii din acel timp, exista al treilea, manifestat prin “atacurile împotriva naturii”, adică sodomia și crimele comise de Gilles de Rais.
În urma acestor acuzaţii extrem de grave, Gilles de Rais a fost condamnat la moarte prin spânzurare şi apoi ardere de către un tribunal pentru eretism şi evocarea demonilor care îi dădeau puteri magice, practicarea sodomiei cu copii de ambele sexe (numeroşi părinţi s-au plâns că le-au dispărut copiii, bănuind că fuseseră omorâţi de baron după ce le serviseră drept plăceri carnale).
Execuţia a avut loc la 26 octombrie 1440, la Biesse, în Franţa.

Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri noi pentru vrăjitoarea Margareta

Îi mulţumesc doamnei vrăjitoare Margareta pentru susţinera acordată, căci datorită ei am reuşit să scap de un dușman feroce...

Mulţumiri din Turcia și Italia pentru vrăjitoarea Elena Minodora

Mulţumesc enorm doamnei vrăjitoare Elena Minodora, pe care am găsit-o cu anunț pe www.vrajtoarero.com care a reuşit să mă...

Mulţumiri foarte recente din Transilvania pentru cea mai puternică vrăjitoare din Europa – vrăjitoarea Anastasia Venus

Bună, dragi prieteni! Chiar nu știu exact dacă el s-ar fi întors la mine, dacă nu apelam la doamna...

Mulţumiri pentru tămăduitoarea Hara primite din Ardeal și Germania

Soţia mea frumoasă, apetisantă, dornică de aventuri și rea a plecat de acasă fără nicio explicaţie, în lumea mare,...

Mai multe articole ca acesta