miercuri, 28 februarie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Pincoya

Trebuie citit

Pincoya este un personaj feminin din mitologia chilotă, un „spirit de apă” al mărilor Chilotan, o zeitate de o frumuseţe răpitoare, veselă şi senzuală care se ridică des la suprafaţă din adâncurile apelor.

La_Pincoya
Sursă foto: Wikipedia

Goală şi pură, ea pesonifică fertilitatea speciilor marine. Are părul lung blond și toată lumea se îndrăgostește de ea la prima vedere. Atunci când este zărită dansând pe plajă, oamenii pot spera că va fi un an bun pentru recoltarea crustaceelor şi peştelui, în special când este întoarsă cu privirea sa pătrunzătoare spre mare.
Dacă stă însă cu spatele la mare, oamenii nu se vor putea aştepta la recolte îndestulătoare!
Genealogia lui Pincoya este subiectul a numeroase mituri. Tatăl său este Millalobo (împăratul mării), fiul unei femei de o mare frumusețe și a unui leu de mare. Pe de altă parte, mama sa, Huenchula, este o femeie iubită în tot arhipelagul, fiind fiica unui șaman machi numit Huenchur.
Sora ei este Sirena şi fratele ei este Pincoy (care este şi soţui său). De fapt, cei trei fraţi îi conduc şi-i îndrumă pe marinarii înecaţi de pe o mare navă fantomă, Caleuche, navigând în timpul nopţilor în jurul arhipelagului Chiloe aflat la sud de Chile.
Nava apare pentru scurt timp intactă, cu sunete care trădează petrecere la bord, dar dispare foarte repede. Mitul spune că, odată la bord, morţii îşi pot relua existenţa anterioară ca şi cum ar fi din nou în viaţă!

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din Austria și Anglia pentru mama Maria din Buzău

Mulţumesc mult doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău, de pe siteul www.vrajitoarero.com, pentru că prin harul său deosebit mi-a...

Vrăjitoarea Elena Minodora a revenit din Ierusalim

Vrăjitoarea Elena Minodora se trage dintr-o familie foarte celebră de vrăjitoare din Muntenia şi s-a născut cu harul deosebit la vrăjitoriei şi recunoscut de oameni pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în tot felul de probleme grave și extrem de delicate.

Celebra vrăjitoare Elisabeta are cele mai puternice ritualuri

Celebra vrăjitoare Elisabeta este recunoscută în ţară cât şi peste hotare pentru puterile sale inegalabile. Rezolvă cazuri cu succes,...

Mulțumiri din Irlanda și Anglia pentru celebra clarvăzătoare Lavinia

Îi mulţumesc doamnei clarvăzătoare Lavinia pentru că mi-a prezis viitorul şi m-a oprit să iau cea mai proastă decizie...

Mai multe articole ca acesta