miercuri, 19 iunie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Originea celtică a sărbătorii de Hallowen

Trebuie citit

Cei mai mulți istorici consideră sărbătoarea tradițională păgână de Halloween ca o moștenire de Samhain, o sărbătoare care avea loc la începutul toamnei în lumea celtică și care reprezenta pentru ei un fel de a sărbători noul an.

Pictură de Daniel Maclise, 1833, Wikipedia.

În timpul protoistoriei celtice, a existat o sărbătoare religioasă – Samhain în Irlanda, Samonios în Galia – care a avut loc sub autoritatea druizilor, timp de șapte zile: ziua de Samhain ea- însăși și trei zile înainte și după.

Este o petrecere de închidere pentru anul care a trecut și de deschidere a anului viitor.

Timpul în care are loc sărbătoarea de Samain este cea a lui Sidh (cealaltă lume), ușor confundat cu cel al umanității. Noaptea de Samain nu aparține nici anului care se termină, dar nici celui care începe.

Sărbătoare este o perioadă închisă în afara timpului. Este perioada în care oamenii pot comunica cu oamenii din cealaltă lume (este vorba despre demonii sau zeii lui Tuatha De Danann, adică oamenii zeiței Dana).

În această noapte de închidere, galii aveau obiceiul de a practica o ceremonie în scopul de a se asigura că noul an care va veni va fi benefic pentru ei. Prin tradiție, stingeau focul în vetrele lor și se adunau într-un cerc în jurul focului sacru al altarului, unde focul era de asemenea stins pentru a preveni pătrunderea spiritelor rele în sat.

După ceremonie, fiecare gospodărie primea jăraticul încă fierbinte pentru a reaprinde focul în vetrele lor și pentru a proteja astfel familia de pericolele care vor veni.

Dar  sărbătoarea druidică  de Hallowen a dispărut din Irlanda în secolul al V-lea, odată cu apariția unei noi religii, creștinismul.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri noi pentru vrăjitoarea Cristina

Sunt Ana si vreau să-i mulţumesc doamnei Cristina pentru că mi-a adus iubitul înapoi.

Mulţumiri foarte noi din provincia spaniolă Malaga pentru celebra vrăjitoare Morgana

M-am stabilit în Spania cu familia după anii 90. Dar după plecarea fără veste a soţiei mele am intrat...

Mulţumiri pentru celebra vrăjitoare Florica primite din Italia și Australia

Timp de cinci ani nu mi-a mers bine deloc, totul se ducea pe apa sâmbetei și căzusem în depresie. Am apelat şi eu la doamna vrăjitoare Florica, care prin puterile ei şi plantele magice mi-a rezolvat problema şi sunt fericit.

Mulţumiri din Armenia și Germania pentru vrăjitoarea Anastasia Venus

Îi mulţumesc din suflet doamnei tămăduitoare și vrăjitoare Anastasia Venus care m-a ajutat să îmi recapăt soţia din mâinile...

Mai multe articole ca acesta