miercuri, 28 februarie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Rama, regele erou din epopeea indiană Ramayana

Trebuie citit

Rama sau Piston este un rege adevărat sau mitic al Indiei antice, a cărui viață și fapte eroice sunt relatate în faimoasa Ramayana, una dintre cele două epopei majore ale Indiei, scrise în sanskrită. Datele astronomice extrase din poemul epic a permis specialiștilor să considere că sa domnia a avut loc aproximativ în secolul al XX-lea î.e.n. Tradiția hindusă susține că a adus fericire și pace în timpul Treta-Yuga.

Prințul rama într-un dans din insula bali. Sursă foto Wikipedia, autor foto Yves Picq.

Ramayana a fost scrisă cu zeci de secole după domnia lui Rama, probabil în apropiere de începutul erei creștine. Cu toate acestea, adepții hinduși acceptă Rāmāyana ca o relatare credincioasă a vieții adevăratului regelui Rama.

În hinduism, Rama este considerat al șaptelea avatar (încarnare) al zeului Vishnu. El este imaginea omului perfect și este adorat alături de însoțitorul lui Hanuman, loialitatea întruchipată, zeul maimuță care îl ajută în aventurile sale.

Rama este prințul din orașul antic Ayodhya, fiul regelui Dasharatha și al soției acestuia, Kaushalya. Soacra sa, Kaikeyi, a doua soție a tatălui său, îl convinge pe rege să-i dea fiului său Bhārata tronul și să-l exileze pe Rama timp de paisprezece ani.

Rama, soția lui Sita, fiica regelui Janaka din regatul Videha (situat în estul Nepalului, la poalele Himalayei) și fratele său Lakshmana, fiul celei de a treia soție a tatălui său, s-au refugiat în pădure Dandaka (locuită de demonii Rakshasa).

Pe drum, exilații s-ar fi oprit într-un loc numit “Ram-thehera”, adică “oprirea lui Rām”, care a devenit în timp “Ramathra”.

În timpul acestui exil, Sita a fost răpită de demonul Ravana, regele din Lankâ. Lanka este, în general, identificat ca actualul Sri Lanka. Asistată de maimuța Hanuman, Rama a construit o punte între India și insula Ceylon, a salvat-o pe  Sita, l-a ucis pe Ravana și a devenit rege al regatului Ayodhya.

Rama l-a ucis, de asemenea, pe Vali, regele-maimuță din Kishkindha. În timpul aventurile sale a fost protejat de Agastya (în tradiția vedică era un vishi, adică unul dintre cei care a văzut Adevărul), și, de asemenea, a salvat-o pe Ahalya (soția înțeleptului Gautama Maharishi), transformată în piatră de soțul ei, pentru că a suspectat-o de a fi avut o relație cu regele zeu Indra, ceea ce a fost greșit.

După 10.000 de ani de domnie pe Pământ, Rama a intrat în râul Sarayu pentru a reveni la forma sa adevărată și eternă de Mahavishnu. Frații lui Bhârta și Shatrughna, precum și mulți credincioși, l-au urmat și au fuzionat de asemenea cu Mahavishnu.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din Austria și Anglia pentru mama Maria din Buzău

Mulţumesc mult doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău, de pe siteul www.vrajitoarero.com, pentru că prin harul său deosebit mi-a...

Vrăjitoarea Elena Minodora a revenit din Ierusalim

Vrăjitoarea Elena Minodora se trage dintr-o familie foarte celebră de vrăjitoare din Muntenia şi s-a născut cu harul deosebit la vrăjitoriei şi recunoscut de oameni pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în tot felul de probleme grave și extrem de delicate.

Celebra vrăjitoare Elisabeta are cele mai puternice ritualuri

Celebra vrăjitoare Elisabeta este recunoscută în ţară cât şi peste hotare pentru puterile sale inegalabile. Rezolvă cazuri cu succes,...

Mulțumiri din Irlanda și Anglia pentru celebra clarvăzătoare Lavinia

Îi mulţumesc doamnei clarvăzătoare Lavinia pentru că mi-a prezis viitorul şi m-a oprit să iau cea mai proastă decizie...

Mai multe articole ca acesta