marți, 16 aprilie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Arnold Paole, cazul vampirului din Serbia

Trebuie citit

Arnold Paole (sau Arnold Kol Paole) era un soldat austriac care a murit în 1727, în satul Medvegia (azi în Serbia), căzând dintr-o căruţă de fân. Acesta ar fi revenit din morţi sub forma unui vampir.

În timpul vieții sale, Arnold Paole a afirmat că a ucis un vampir în timpul unui război purtat între Imperiul Austriac și Imperiul Otoman și era convins că poartă un blestem. La o lună după moartea sa, a fost văzut bântuind în jurul satului și-ar fi băut sângele de la aproape jumătate din populație.

varney_0003-1-479x600
Sursă foto: Wikipedia

Paole și toate presupusele sale victime au fost exhumate și străpunse cu câte un ţăruş. Când i-a fost deschis sicriul, trupul era intact și buzele acoperite cu sânge. A scos un urlet îngrozitor atunci când i s-a plantat ţăruşul în inimă!
Această poveste, și multe cazuri similare, au declanșat o revenire masivă a credinței în vampiri în Europa. Dar “valurile” de vampirism au fost cauzate şi de epidemiile curente la acel moment. Numărul mare de cazuri presupuse a fi de vampirism au determinat autorităţile să desfăşoare investigații nenumărate și urmăriri penale.
Ancheta în cazul Paole și a altor vampiri din Serbia au fost conduse de Consiliul de război imperial de la Viena, pentru că Serbia era pe atunci o provincie austriacă. În procesul verbal redactat în Belgrad în 1732, termenul “vampir” este menționat oficial pentru prima dată.
Cazul Arnold Paole este legat de cel al lui Petar Blagojevici, un alt vampir care s-ar fi manifestat cu doi ani mai devreme (în 1725), în satul Kisilova, foarte aproape de Medvegia. Ambele cazuri au devenit extrem de populare în Europa de Vest.

Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulțumiri foarte noi pentru de tămăduitoarea și ghicitoarea Hara din Vatra Dornei și Italia

Ţin să-mi exprim şi pe această cale mulţumirea enormă pe care o port în suflet pentru doamna vrăjitoare și...

Vrăjitoarea Monica Ioniță

Cea mai mediatizată vrăjitoare, cerută de cele mai mari televiziuni din SUA, apreciată de marele maestru Ion Ţugui, a...

Vrăjitoarea Varşovia de magie neagră

Incredibil, dar adevărat! Rezultate 100% garantate în doar 24 de ore! Are leacuri deosebite şi vă aşteaptă cu ritualuri...

Cea mai bună vrăjitoare din lume – vrăjitoarea Morgana – a primit mulțumiri noi din republica Moldova

Mulţumesc mult de tot doamnei vrăjitoare Morgana pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi, după ce...

Mai multe articole ca acesta