miercuri, 21 februarie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Tiyanak

Trebuie citit

Tiyanak (Tiyanak sau Tiyanak ) este o creatură vampirică în mitologia filipineză care imită forma unui copil. De obicei ia forma unui copil nou-născut și plânge ca cineva pierdut în junglă pentru a atrage turiștii imprudenţi. Odată ce este luat de către nefericit, acesta revine la forma sa adevărată și-şi atacă victima.
Aproape toate legendele sunt de acord asupra capacităților sale de a imita un copil şi plânsul bebelușului pentru a-şi atrage victimele. În unele legende, Tiyanak poate lua forma unui copil specific, de pildă cu gheare ascuțite și colți pentru a-şi ataca victima.

Sau capătă anumite asemănări cu piticii. În această versiune, forma “adevărată” a unui tiyanak este cea a unui om bătrân scund cu pielea ridată, cu o barbă lungă și mustață, cu un nas turtit și cu ochii de mărimea unei monede.
Aceeași poveste ne spune că tiyanak este relativ imobil, deoarece piciorul lui drept este mult mai scurt decât celălalt. Această deformare îl forțează să se miște prin sărituri, mai degrabă decât mersul pe jos, ceea ce-l face extrem de dificil de interceptat de către victime, dar capacitatea sa de a imita strigătul unui copil compensează acest dezavantaj.
Într-o altă poveste, se vede asemeni unei fiinţe supranaturale care zboară prin pădure (însă având totuşi formă de copil). Iar într-o legendă din insula Mindoro, tiyanak se transformă într-o pasăre neagră înainte de a-şi lua zborul.
Într-o altă versiune din Pampanga, tiyanak-ii sunt descrişi ca nişte omuleţi maro care nu merg pe pământ, ci mai degrabă plutesc în aer, care au nasul mare, gura largă, ochi mari feroce și voci ascuțite.
Există diverse povești despre cum s-a născut tiyanak. Oamenii Mandaya din Mindanao susțin că tiyanak este spiritul unui copil a cărui mamă a murit înainte de naştere. Acest lucru a determinat-o să fi fost “născut în pământ”, ceea ce a dus la starea lui actuală. O creatură supranaturală similară care există în folclorul malaiez este Pontianak, o femeie care a murit înainte de naştere.
După colonizarea spaniolă a insulei Filipine în secolul al 16-lea, mitul tiyanak a fost integrat în creștinism.Tiyanak, în versiunea creștină, reprezintă sufletul copiilor care au murit înainte de a fi botezaţi.
În credința locală, se cunosc diverse măsuri eficiente pentru a anihila atacurile unui tiyanak. Cei care s-au rătăcit datorită strigătelor creaturii pot să rupă vraja prin întoarcerea hainelor pe dos.Tiyanak găsește metoda destul de plină de umor pentru a-i da drumul călătorului și a dispărea apoi în junglă. Zgomotele puternice, cum ar fi sărbătoarea de Anul Nou sunt de asemenea considerate a fi suficiente pentru a alunga vampirul tiyanak.
Obiectele considerate eficiente pentru a-l respinge sunt usturoiul și rozariul.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri recente din Europa pentru vrăjitoarea Florica

Multe felicitari, vrăjitoare Florica! Faci într-adevăr un lucru extrem de benefic pentru persoanele care sunt dominate de emoţii! Fiind o persoană anxioasă de fel, am reuşit, de-a lugul timpului

M-a scăpat de la falimentul firmei și de argintul viu

Doresc să mulţumesc expres vrăjitoarei Maria din Craiova deoarece prin harul ei, m-a scăpat de la falimentul firmei şi...

Mulțumiri foarte noi primite de tămăduitoarea și ghicitoarea Hara din America și Târgu Jiu

Mulţumesc mult doamnă ghicitoare Hara pentru că mi-aţi adus iubita înapoi după o tristețe de 3 ani. Sunteți minunată,...

Adevărata tămăduitoare și binefăcătoare Diana preferata maestrului Ion Țugui

Vine luna Martie, care este foarte benefică pentru curățare! Acum se fac cele mai puternice și eficiente ritualuri de...

Mai multe articole ca acesta