duminică, 10 decembrie, 2023
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Casa misterioasă a lui Sarah Winchester

Trebuie citit

Winchester Mystery House este o casă celebră şi impunătoare care se găseşte în California, la San Jose, în apropiere de Santa Clara (Statele Unite ale Americii) şi care are reputația de a fi bântuită de spirite rele.
În 1862, William Wirt Winchester ( trezorierul societăţii Wincheter Repeating Arms), unicul fiual lui Oliver Fisher Winchester (fondator și președinte al Winchester Repeting Arms Company) s-a căsătorit cu Sara Lockwood Pardee, viitoarea proprietară a casei (atunci nu era încă construită).
La 12 iulie 1866, cuplul a avut scurta bucurie de a vedea lumina zilei o fiică pe nume Annie Pardee Winchester, care a murit câteva săptămâni mai târziu, ca urmare a unei boli infantile. După această tragică şi prematură dispariţie, Sarah Winchester a căzut într-o depresie profundă. Cuplul nu va avea alți copii.
William Wirt Winchester a preluat în decembrie 1880 succesiunea tatălui său la conducerea companiei Winchester Repeating Arms, cel mai celebru producător de carabină cu repetiţie pe pârghie, dar a murit martie 1881, din cauza tuberculozei.
Imediat, Sarah Winchester a început să cadă pradă gândurilor negre şi a început să se gândească asupra faptului că peste familia sa a căzut un blestem. A făcut apel la un mediu din Boston care a sfătuit-o să construiască o casă pentru ea și toate spiritele celor uciși de pușca Winchester. Ideea a entuziasmat-o şi în 1884, Sarah Winchester a cumpărat o fermă de 8 camere situată în apropiere de Santa Clara.

Winchester_House_910px
Sursă foto: Wikipedia

Ea a alocat ceea ce reprezintă astăzi echivalentul de 70 de milioane de dolari pentru renovarea și extinderea casei. S-a lucrat continuu, non-stop, 7 zile 7, 365 de zile pe an timp de 38 de ani. Planurile erau proiectate de către Sarah care, în fiecare noapte se retrăgea într-o cameră privată (de fapt, era singura cameră goală pe care numai ea o putea frecventa), făcând astfel apel la spirite care îi indicau planurile de lucru care trebuiau să fie făcut în fiecare zi. În dimineața următoare, ea a înmâna planurile maistrului constructor în cauză. Lucrările s-au oprit în ziua morții lui Sarah Winchester, în 1922.
Mulţi atribuie modificările care s-au făcut acestei case bântuite spritelor care o povăţuiau sau dirijau pe Sarah. Imobilul este uriaş, are 160 de încăperi, din care 40 de camere, 10.000 de ferestre, 47 de saloane, 17 şeminee şi câteva curiozităţi cum ar fi uşi care dau în gol, scări care merg spre tavan şi ferestre pe sol. Casa era extrem de modernă pentru epoca sa: avea încălzire centrală, toalete de interior, 3 lifturi, întrerupătoare şi chiar un duş cu apă caldă.

Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -spot_img

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole apărute

Nu am crezut în vrăji şi farmece

Nu am crezut în vrăji şi farmece cu toate că mi se întîmplau necazuri unul după altul. Întâmplător, m-a oprit o țigancă frumosă care m-a fixat şi mi-a spus adevărul.

Vrăjitoarea Mercedeza din Craiova m-a salvat de farmece

Vrăjitoarea Mercedeza din Craiova m-a salvat de farmecele pe care mi le-a făcut bunica iubitei mele, o vrăjitoare rea....
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img