joi, 18 aprilie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Vrăjitoria în Camerun

Trebuie citit

Credinţele oculte sunt foarte vii în Camerun şi atribuie nereuşitele de pe plan economic sau matrimonial, unui pact trecut cu forţele invizibile.
Bakawerii din Vestul Camerunului se apropie de vrăjitorie în funcţie de problemele lor economice. Vrăjitoria este un mijloc de expresie politică în contextul Camerunului modern.

witchVrăjitoria presupune o acţiune exterioară răului. Simptomele sunt afective, mateiale sau fizice. Vorbim aici despre forţe oculte şi malefice. Vrăjitoria este integrată individului, care se referă la evenimente suportate de el însuşi.
Vrăjitoarea poate să acţioneze dincolo de privirile comune şi în alte lumi.
La camerunezi, ndole este considerată farfuria cea mai folosită de pe care poate să mănânce victima o substanţă malefică, unde se pot introduce în mod discret ierburi malefice. Dar încrederea este reciprocă pentru că invitatul poate să profite de prezenţa sa pentru a lăsa al rândul său un obiect malefic la domiciliul gazdei sale.
În general, se caută prevenirea dar care poate diminua nu numai anturajul, ci şi duce la izolare.
Bolilor li se acordă o origine a forţelor malefice, oculte şi se caută vindecarea la un iniţiat. Caracterul pozitiv sau negativ al vrăjii depinde de intenţia celui care a făcut-o, de puterile acestuia.
În Camerun, există o distincţie sau nu între un vindecător ori vraci în funcţie de grupuri. Marabout-ul, adică vindecătorul ( dar de multe ori este vraciul) este ales adesea după recomandări şi nu după faptele sale.
Moartea subită a cuiva este des atribuită vrăjitoriei. În Sudul Camerunului există tehnici de vindecare care constă în a subtiliza dublul invizibil luat de o vrăjitoare şi a-l schimba contra unei capre, pentru un sacrificiu.
Şi tot în sudul ţării există filtre destinate de a atrage dragostea, generozitatea partenerului sau a soţiei, de a găsi jumătatea, însă există şi reversul.
Fetele care vor să se căsătorească recurg adesea la vrăjitorie. Se foloseşte de exemplu practica tebeesi, care implică elemente de filtru sau farfurii pe care se strecoară o substanţă care pemite de a-l atrage pe cel dorit, dar preţurile pentru o asemenea acţiune sunt destul de ridicate, care pot să meargă chiar până la sacrificiul unui părinte, nimic neavând o valoare socială mai mare decât propriul sânge.
Teama de vrăjitorie a făcut pe mulţi camerunezi de a părăsi ţara. La revenire, emigrantul este văzut ca subiect special la acţiunile malefice şi deci cu o situaţie fragilă.
Fuga lui este însă de natură de a provoca gelozii şi acţiunea vrăjitoarei care are posibilitatea de a-şi arăta puterile malefice dar pe care nu le-a putut pune în valoare dincolo de graniţele ţării.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulțumiri din Anglia și Satu Mare pentru vrăjitoarea Morgana – declarată vrăjitoare autentică în Marea Britanie

După mari eșecuri de a-mi întemeia şi eu o familie, am apelat cu succes la vrăjitoarea Morgana. Am fost...

Mulţumiri recente din România și Spania primite de cea mai puternică vrăjitoare din lume – vrăjitoarea Anastasia Venus

Este greu să găsești o vrăjitoare serioasă și puternică precum vrăjitoarea Anastasia Venus. De fapt, nu credeam că există...

Mulțumiri din Roma și Londra pentru vrăjitoarea Cristina

Mulţumesc vrăjitoarei Cristina care, prin rugăciunile ei la telefon și prin ritualuri magice numai de ea cunoscute mi-a dezlegat...

M-a părăsit şi acum sunt disperat

Stimată doamnă Yagmur, Am şi eu nevoie de ajutorul dvs. În urmă cu un an am cunoscut o femeie de...

Mai multe articole ca acesta