duminică, 10 decembrie, 2023
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Pe situl carierei de la Stonehenge s-a descoperit un mormânt

Trebuie citit

În timpul unor săpături care s-au efectuat pe situl Carn Menyn, situat pe colinele de la Preseli din Ţara Galilor a fost descoperit mormântul unui posibil constructor de la Stonehenge. Aici este locul unde au fost extrase pietrele albastre, în 2300 î.e.n., pentru a se realiza prima fază a cercului.

David Ball – www.davidball.net, sursa Wikipedia.

 

 

Materialul organic prelevat de pe acest site va fi analizat cu carbon 14 pentru a se vedea dacă are vreo legătură cu Stonehenge. Şi tot în acest loc s-au găsit resturile unui monument ceremonial format dintr-o pereche de pietre aşezate în picioare, încorporate în sol.

Pietrele albastre ale primei faze de la Stonehenge, de asemenea puse în perechi, dau o legătură arhitecturală directă cu acest nou sit descoperit în Ţara Galilor.

Mormântul, care este un morman de pietre, un stil tipic al monumentului funerar din neolitic, a fost plasat pe resturile monumentului.

Legătura dintre Stonehenge şi situl din Ţara Galilor a fost sugerată pentru prima oară de geologul Thomas Herbert în 1923. Ea a fost confirmată abia în 2008 când a fost acordată permisiunea de a se săpa în interiorul cercului de pietre.

Pietrele au fost transportate de pe dealuri pe mai mult de 240 de kilometri până în câmpii, la Wiltshire pentru a Stonehenge, cel mai cunoscut din toate monumentele preistorice din Marea Britanie.

Doi dintre principalii experţi privind Stonehenge, profesorii Geoff Wainwright şi Timothy Darvill, au condus proiectul Carn Menyn şi acum studiază săpăturile acestui mormânt din neolitic jefuit, construit chiar lângă cariera iniţială.

- Advertisement -spot_img

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole apărute

Nu am crezut în vrăji şi farmece

Nu am crezut în vrăji şi farmece cu toate că mi se întîmplau necazuri unul după altul. Întâmplător, m-a oprit o țigancă frumosă care m-a fixat şi mi-a spus adevărul.

Vrăjitoarea Mercedeza din Craiova m-a salvat de farmece

Vrăjitoarea Mercedeza din Craiova m-a salvat de farmecele pe care mi le-a făcut bunica iubitei mele, o vrăjitoare rea....
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img