duminică, 10 decembrie, 2023
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Mai mult de jumătate dintre animalele sălbatice au dispărut

Trebuie citit

În ultimii 40 de ani, mai mult de jumătate dintre animalele sălbatice care trăiesc pe planeta noastră au dispărut, susţine un raport recent dat publicităţii de către WWF, extrem de trist şi alarmant.

Realitatea este teribilă, înspăimântătoare şi dură: omul distruge sistematic, galopant şi aproape ireversibil speciile de animale care ne înconjoară, cu o indiferenţă uluitoare. Dezastrul cotidian creat de om duce la prăbuşirea ecosistemului şi a bio diversităţii, tot mai ameninţate de industrializarea excesivă, de poluare şi de creşterea populaţiei la cote nemaiîntâlnite.

 

Urangutan mascul. Foto de Samuel Luna, Toluca, Mexic. Sursă Wikipedia.
Urangutan mascul. Foto de Samuel Luna, Toluca, Mexic. Sursă Wikipedia.

 

 

Dacă toate astea vor continua, vom putea asista cât de curând la o nouă extincţie în masă a speciilor de animale, la fel cum s-a petrecut cândva, înainte de ultima glaciaţiune, mai precis, cu dispariţia dinozaurilor de pe suprafaţa planetei.

Raportul apărut în octombrie 2016 spune că urangutanii, de pildă, se mai găsesc doar într-un număr infim în pădurile africane, habitatul lor natural. Dar şi elefanţii au suportat o decimare sistematică prin braconaje (pentru fildeş) şi distrugarea mediului lor natural.

Milioane de ani de mutaţii genetice au fost reduse aproape la zero de activităţile inconşteinte şi duşmănoase ale oamenilor îndreptate asupra animalelor sălbatice şi Naturii.

Indicele „planetei vii” este în declin cu 58 % încă din 1970! Dar speciile cele mai afectate de acest dezastru extraordinar sunt cele din mediu de apă dulce, cu 81 %! Acestea sunt cele mai sensibile la schimbările climatice şi de poluare.

Dacă nu vom face nimic, până în 2020, jumătate din speciile care mai trăiesc acum pe Terra vor dispărea!

- Advertisement -spot_img

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole apărute

Cea mai bună vrăjitoare din lume – vrăjitoarea Morgana – a primit mulțumiri din Chișinău și Bălți

Am căutat cu asiduitate o vrăjitoare foarte bună și am avut noroc cu carul. Mii de mulţumiri doamnei vrăjitoare...

Nu am crezut în vrăji şi farmece

Nu am crezut în vrăji şi farmece cu toate că mi se întîmplau necazuri unul după altul. Întâmplător, m-a oprit o țigancă frumosă care m-a fixat şi mi-a spus adevărul.
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img