marți, 21 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Lady Esther, Regina Palmirei

Trebuie citit

Lady Esther (sau Hester) Stanhope (s-a născut la 1776) a fost o femeie bogată din aristocraţia britanică, un fel de vrăjitoare care a devenit aventurieră în Orientul Mijlociu.
Ea a fost proclamată “Regina Palmirei” de triburile beduine înainte de a deveni un fel de “profet” în țara druzilor, Liban. În Revue des deux Mondes din 1845, lady Esther era descrisă ca “Regina Tadmorul, vrăjitoare, profet, patriarh, lider arab, care a murit în 1839 sub acoperișul dărăpănat al palatului său, la Djîhoun, în Liban”.

 

sursa foto Wikipedia
sursa foto Wikipedia

Esther Stanhope era nepoata prim-ministrului britanic William Pitt, contemporan cu Napoleon Bonaparte. Era descrisă ca fiind “tânără, frumoasă și bogată” de Lamartine în călătoria sa în Orient. Dar ea a călătorit în Europa, în 1806, înainte de a vizita Orientul Mijlociu: Ierusalim, Damasc, Alep, Homs, Baalbek și Palmyra. Lamartine a scris : “Au fost cele mai multe triburi arabe rătăcitoare, care au facilitat accesul său la aceste ruine, s-au adunat în jurul cortului ei, în număr de patruzeci sau cincizeci de mii, și fermecaţi de frumusețea ei, grația și splendoare ei, au proclamat-o regina Palmyrei, și i-au dat firmane prin care s-a convenit că orice european protejat de ea putea veni în siguranță să viziteze deșertul și ruinele de la Baalbek și Palmyra, cu condiția să se angajeze să plătească un tribut de o mie de dolari. ”
Frumoasa protejată a triburilor arabe, Regina Palmyrei, era considerată o nouă Zenobia (Septimia Bathzabbai), mama împăratului Wahballat, duşmancă de moarte a împăratului roman Aurelian, care de altfel a capturat-o şi a dus-o la Roma, după care nu s-a mai ştiut nimic despre ea.

După multe călătorii și aventuri, Lady Esther s-a stabilit în țara druzilor. Potrivit lui Lamartine, pașa din Saint Jean d’Acre, Abdullah Pașa, i-a dăruit satul Joun / Dgoun, unde ea şi-a construit, pe înălțimile singuratice ale munților Libanului, un palat grădină. A ajuns o ruină, dar Lady Esther a dobândit o reputație în rândul druzilor de “preoteasă”. Lamartine a relatat dialogul pe care l-a purtat cu ea, în care a descris amestecul ei de creștinism și tradiţii din Orientul Apropiat.

De exemplu, ea susținea gherila druzilor în timpul revoltei violente din Hauran care a avut loc între 1837-1838 și l-a ajutat pe șeful Shibli Al-Arian în lupta sa împotriva Egiptului condus de Mohammed Ali (s-a născut la Kavala).

Lady Esther a murit în sărăcie în iunie 1839 de tuberculoză.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Italia și Brazilia pentru regina magiei negre Morgana

Am iubit-o întotdeauna! Eram căsătorit cu altă femeie dar mi-am asumat riscul, am divorțat de aceasta pentru a mă...

Mulţumiri din Baia Mare și Anglia pentru vrăjitoarea Anastasia Venus – cream mai puternică vrăjitoare din Europa

Aduc mii de mulţumiri prin intermediul acestui site doamnei vrpjitoare Anastasia Venus, cea mai puternică și tare din Europa,...

Mulţumiri din Baia Mare și Germania pentru vrăjitoarea Ramona

Trebuie să vă spun că am fost tare disperată datorită unei boli care mă ţinea la pat de luni...

Mai multe articole ca acesta