duminică, 21 iulie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Kristin-Scott Thomas

Trebuie citit

S-a născut la 24 mai 1960 la Redruth, Cornwall în Maria Britanie. Este fiica cea mai mare dintr-o familie cu 5 copii. A avut o copilărie destul de dificilă marcată prin suferinţa cauzată de pierderea fiinţelor dragi. Pe când avea 5 ani, tatăl său, pilot în armată, a murit într-un accident de avion. Câţiva ani mai târziu, socrul său, de asemenea pilot militar, a decedat în circumstanţe similare.

Kristin-Scott Thomas la festivalul de la Cannes, Franta. Foto de Georges Biard, sursa Wikipedia.
Kristin-Scott Thomas la festivalul de la Cannes, Franta. Foto de Georges Biard, sursa Wikipedia.

Kristin şi-a făcut studiile la Cheltenham Ladies College apoi la 16 ani, a părăsit şcoala pentru că şi-a dat seama că nu era făcută pentru viaţa de călugărită şi a intrat la Central School of Speech and Drama în scopul de a învăţa să joace teatru. Dar familia nu a susţinut-o deoarece a considerat meseria de actor ca degradantă.

Decepţionată, ea a decis să-şi abandoneze studiile şi să ia vacanţă. La 19 ani, s-a dus în Franţa la o prietenă. I-a plăcut viaţa pariziană şi în fine a întâlnit un tânăr care a convins-o să se mute în Paris şi să lucreze ca bonă. Împinsă de prietenii săi, s-a prezentat la şcoala Naţională de Artă şi Tehnici ale Teatrului unde a fost admisă.

Şi-a făcut debutul în televiziune în 1984 într-un serial, “Dragostea ca moştenire”. Doi ani mai târziu, a făcut primii paşi în cinema alături de faimosul Prince care i-a oferit un rol în filmul său “Under the Cherry Moon”. În 1988, ea a obţinut Evening Standard Awards pentru cea mai bună tânără speranţă feminină pentru interpretarea sa din filmul “Un pumn de cenuşă”.

Stăpânirea limbii franceze i-a permis de a juca în numeroase filme franceze. În 1987 a jucat în “Agent trouble” alături de Catherine Deneuve, apoi în “Forţă majoră”, alături de Patrick Bruel.

Începând din acest moment, va fi extrem de căutată pentru coproducţii internaţionale. În 1992 va juca într-un film de Roman Polanski alături de Hugh Grant, apoi, în 1994, în “Patru căsătorii, o înmormântare”, de Mike Newell, care o va propulsa internaţional. Interpretează rolul Fionei, o femeie puţin cam rece, celibatară şi care nu vrea să declare că este îndrăgostită de cel mai bun prieten al său care, la rândul său, s-a lăsat sedus de o americancă, frumoasa Andi MacDowell.

În 1996, alte două mari succese: un film american de Brian de Palma, “Misiune imposibilă” cu Tom Cruise şi Emmanuelle Beart şi un film englez superb, “Pacientul englez” de Anthony Minghella în care ea interpretează rolul iubitei lui Ralph Fiennes şi care îi aduce o nominalizare la Oscar.

În 1988, triumfă în SUA alături de Robert Redfort, în “Călăreţul mecanic”, un film bun. Kristin locuieşte în Franţa şi este căsătorită cu un medic. Au doi copii, Hannah şi Joseph.

 

 

                                                                                                                Marian Deaconu

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Vrăjitoarea Mercedeza din Craiova m-a salvat de farmece

Vrăjitoarea Mercedeza din Craiova m-a salvat de farmecele pe care mi le-a făcut bunica iubitei mele, o vrăjitoare rea....

Mulţumiri din Europa pentru vrăjitoarea Delia din Craiova

Nu visam că o să ajung să mi se facă vrăji, mai ales că nu credeam în ele până...

M-a scăpat de la falimentul firmei și de argintul viu

Doresc să mulţumesc expres vrăjitoarei Maria din Craiova deoarece prin harul ei, m-a scăpat de la falimentul firmei şi...

Mulţumiri din Europa pentru vrăjitoarea Mercedeza

Doamna  vrăjitoare Mercedeza pentru mine este ca un înger păzitor, credeţi-mă. Înainte să apelez la dânsa orice încercam să fac mi se întorcea totul pe dos în toate privinţele, eram lipsită de orice speranţă

Mai multe articole ca acesta