marți, 16 aprilie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Kennecott, oraşul fantomă de lângă Klondike

Trebuie citit

Kennecott este o tabără de minerit abandonată, situată la nord de oraşul Valdes, dependentă de Regiunea de recensământ Valdez-Cordova, în Alaska și situată în Parcul Național Wrangell-St. Elias. Este un punct de reper istoric național din 1986.
În 1898, la Valdez au ajuns mulţi căutători de aur care apoi plecau spre Copper River (Valea cuprului), ca să se alăture concesiunilor miniere de la Klondike.

Kennicott
Sursă foto: Wikipedia

În august 1900, un grup de 11 prospectori, care cercetau râul Chitina, au observat înălţimile falezelor verzi între McCarthy și Kennicott Glacier Creek. Apropiindu-se de acestea, au descoperit că era vorba, de fapt, de un depozit important de cupru. Apoi au delimitat o concesie pe care au vândută inginerului minier Stephen Birch.
În 1905, un trust format din fraţii Guggenheim și bancherul J.P. Morgan a cumpărat exploatarea și a început să faciliteze accesul la mine. Locul se va numi Kennicott, după ghețarul care alimentează râul Kennicott. Dar o eroare administrativă în transcriere l-a înregistrat sub numele de Kennecott.
După multe dificultăți, în 1911 aici s-a inaugurat calea ferată Copper River and Northwestern Railway, destinată să transporte minereul de la Kennecott la Cordova pe o lungime de 320 km.
Dar în 1938, filonul s-a epuizat şi instalaţiile de la Kennecott au fost abandonate, cât şi orășelul McCarthy, aflat la câțiva kilometri, care găzduia magazine, saloane și alte locuri de distracție pentru minori. Mina a produs 500.000 de tone de minereu în valoare de 200 milioane de dolari!

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri pentru vrăjitoarea Cristina din Belgia și Anglia

Mulţumesc din suflet vrăjitoarei Cristina, cea mai bună pe care am întâlnit-o pentru că mi-a readus spor în afacere,...

Mulțumiri foarte noi pentru de tămăduitoarea și ghicitoarea Hara din Vatra Dornei și Italia

Ţin să-mi exprim şi pe această cale mulţumirea enormă pe care o port în suflet pentru doamna vrăjitoare și...

Vrăjitoarea Monica Ioniță

Cea mai mediatizată vrăjitoare, cerută de cele mai mari televiziuni din SUA, apreciată de marele maestru Ion Ţugui, a...

Vrăjitoarea Varşovia de magie neagră

Incredibil, dar adevărat! Rezultate 100% garantate în doar 24 de ore! Are leacuri deosebite şi vă aşteaptă cu ritualuri...

Mai multe articole ca acesta