miercuri, 22 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Insula de păpuşi, un loc sinistru şi bântuit

Trebuie citit

Un loc ciudat şi care-ţi dă fiori reci: Insula de Păpuşi. Este situat în Mexic, la Xochimilco, într-o zonă pustie, mlăștinoasă şi înconjurat de apă.

În anii ’50, Don Julian Santana Barrera a ales să se stabilească în acest colț de pământ izolat şi mlăştinos, sinistru, situat la sud de oraşul Mexico, numit “isla de las muñecas” (Insula de păpuşi).
La sosirea lui pe insulă, Barrera a declarat că a simțit prezența unui spirit. Curând după aceea, a aflat că o fetiță s-ar fi înecat în zonă cu câţiva ani în urmă și de atunci fantoma lui bântuie locurile.
Insula reprezenta însă un loc ideal pentru Barrera pentru a-şi potoli setea minţii lui chinuite de această tânără care murise tragic. Pentru a ispiti soarta și ca să-i permită fantomei să-şi găsească în fine pacea, el a început să colecteze păpuși de la locuitorii din regiune, și chiar și le-a adunat din gunoaie şi depozitele de deșeuri. Scopul lui era acela de a crea un loc bizar, straniu şi înspăimântător în care fantoma care bântuia insula să se simtă în largul ei.
Această poveste l-a marcat foarte serios pe Barrera, care a căutat neîncetat păpuşi. Dorea să găsească cât mai multe! Fiecare păpuşă colectată de mexican a fost apoi agățată într-un copac. Scenarist fără voie într-un fel de film de groază, el a creat în cele din urmă un fel de mausoleu tulburător, sinistru și de-a dreptul neobișnuit, totul pentru a onora memoria fetei dispărute şi pentru a-i permite sufletului acesteia să-şi găsească pacea.

papusi
De-a lungul timpului, intemperiile naturii si uzura păpușilor au accentuat atmosfera de groază realizată cu tenacitate de Barrera şi au dat un aspect şi mai înfricoșător locului, plasticul acoperit cu mucegai și pământ, părul care cade, ochii care sunt deterioraţi şi alte elemente de horror unindu-se într-o viziune de coşmar, absolul grotească.
Timp de mulți ani, Don Julian Santana Barrera a locuit singur cu aceste păpuşi ciudate și tăcute, care însă nu-l tulburau deloc, se pare.

Julian Santana Barrera
Julian Santana Barrera

În anii ’90, ca parte a unui program de mediu pentru curățarea canalelor de la Xochimilco, insula a fost deschisă publicului. Acest mausoleu curios a devenit repede un loc de pelerinaj turistic, populat cu turiști în căutare de aventură.
Don Julian Santana Barrera a fost găsit înecat 17 aprilie 2001, la vârsta de 80 de ani, exact în locul în care se zice că ar fi murit fetița. Şi-a trăit 50 de ani din viaţă singur cu aceste păpuşi…
Dar lasă în urmă această lucrare monstruoasă de artă, terifiantă și înfiorătoare, misterioasă, chiar oribilă şi plină de superstiţii. Nebunia unui om! În orice caz, acest loc unic in lume, plin de păpuși, nu poate fi ignorat.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din străinătate pentru vrăjitoarea Margareta

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Margareta pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi după ce i se făcuseră farmece puternice

Mulțumiri din Europa și America pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe

Mulţumesc mult vrăjitoarei Rodica Gheorghe deoarece m-a rezolvat de impotenţă şi de alcoolism pe tata. A fost incredibil ceea ce a...

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Italia și Brazilia pentru regina magiei negre Morgana

Am iubit-o întotdeauna! Eram căsătorit cu altă femeie dar mi-am asumat riscul, am divorțat de aceasta pentru a mă...

Mai multe articole ca acesta