duminică, 10 decembrie, 2023
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Homa

Trebuie citit

Homa este un creatură mitologică iraniană celebră și un simbol în arta iraniană. Simbolul are o istorie foarte veche care datează din epoca achaemenidă a primului Imperiu Persan, când acesta ajunsese până la gurile de vărsare ale Dunării în Marea Neagră.
Simboluri care îl reprezintă pe homa și asemănătoare grifonilor au fost utilizate în capodopera achaemenidă Persepolis la partea de sus a coloanelor palatului.

Homa_statue_in_Persepolis
Sursă foto: Wikipedia

Legendele iraniene spun că, în trecut, perşii se foloseau de homa pentru a alege regii, capul persoanei pe care se punea această fiinţă mitologică venerată devenind apoi regele Persiei.
Această pasăre mitică a literaturii persane, rătăcea prin înălțimile celeste şi-i acoperea cu aripile ei pe cei cărora le putea oferi virtuțile sale. Poseda limbajul uman și servea drept mesager și confident eroului pe care îl purta în aer pe distanțe lungi, căruia îi lăsa câteva din penele sale de vindecare.
În cazul în care eroul ardea una dintre penele ei, însemna că astfel chema la el homa, care revenea la acesta, chiar de departe. Ea simboliza, de asemenea, fericirea.
Homa este totodată un cuvânt sanscrit pentru un ritual de purificare interioară care se termină prin sacrificiul mental la divinitatea tuturor cuvintelor, gândurilor și acțiunilor.

- Advertisement -spot_img

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole apărute

Cea mai bună vrăjitoare din lume – vrăjitoarea Morgana – a primit mulțumiri din Chișinău și Bălți

Am căutat cu asiduitate o vrăjitoare foarte bună și am avut noroc cu carul. Mii de mulţumiri doamnei vrăjitoare...

Nu am crezut în vrăji şi farmece

Nu am crezut în vrăji şi farmece cu toate că mi se întîmplau necazuri unul după altul. Întâmplător, m-a oprit o țigancă frumosă care m-a fixat şi mi-a spus adevărul.
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img