luni, 22 aprilie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Homa

Trebuie citit

Homa este un creatură mitologică iraniană celebră și un simbol în arta iraniană. Simbolul are o istorie foarte veche care datează din epoca achaemenidă a primului Imperiu Persan, când acesta ajunsese până la gurile de vărsare ale Dunării în Marea Neagră.
Simboluri care îl reprezintă pe homa și asemănătoare grifonilor au fost utilizate în capodopera achaemenidă Persepolis la partea de sus a coloanelor palatului.

Homa_statue_in_Persepolis
Sursă foto: Wikipedia

Legendele iraniene spun că, în trecut, perşii se foloseau de homa pentru a alege regii, capul persoanei pe care se punea această fiinţă mitologică venerată devenind apoi regele Persiei.
Această pasăre mitică a literaturii persane, rătăcea prin înălțimile celeste şi-i acoperea cu aripile ei pe cei cărora le putea oferi virtuțile sale. Poseda limbajul uman și servea drept mesager și confident eroului pe care îl purta în aer pe distanțe lungi, căruia îi lăsa câteva din penele sale de vindecare.
În cazul în care eroul ardea una dintre penele ei, însemna că astfel chema la el homa, care revenea la acesta, chiar de departe. Ea simboliza, de asemenea, fericirea.
Homa este totodată un cuvânt sanscrit pentru un ritual de purificare interioară care se termină prin sacrificiul mental la divinitatea tuturor cuvintelor, gândurilor și acțiunilor.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri pentru vrăjitoarea Sandra primite din Cluj Napoca și Europa

Mulţumesc enorm doamnei vrăjitoarei Sandra care a reuşit să mă scape de blestem și mi-a dezlegat cununiile. Simt că...

Mulțumiri pentru vrăjitoarea Mercedeza din America și Italia

Intrasem într-un anturaj nefast al jocurile de noroc, pierdeam zilele și nopțile la rând, eram dependent și făceam rău...

Mulţumiri recente pentru vrăjitoarea Mercedeza din Craiova

Am avut mari probleme cu jocurile de noroc şi mi-am pierdut averea din prostie. Dar din fericire, am găsit un sprijin nesperat la doamna Mercedeza din Craiova, care s-a luptat enorm cu demonii din mine

Mulțumiri pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe din America și Rusia

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Rodica Gheorghe pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi din braţele unei...

Mai multe articole ca acesta