marți, 21 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Demonul Ravana, inamicul lui Rama în epopeea mitologică Rāmāyana

Trebuie citit

Demonul Ravana, regele Lanka rakshasas – acum Sri Lanka – este inamicul lui Rama în epopeea mitologică Rāmāyaṇa. El este uneori numit Dashanana, “zece capete” sau Dashamukha, “zece chipuri”, pentru că este de obicei reprezentat cu zece capete și douăzeci de brațe.

Ravana este căsătorit cu Mandodari și este tatăl lui Indrajit (numit uneori Meghanâda), lui Trishiras cu trei capete, lui Devântaka, lui Narântaka și al lui Atikâya. Este considerat cel care a scris Kumara-Tantra.

Efigia lui Ravana într-un templu tamul din Trincomalee. Ravana ar fi fost un împărat tamul, potrivit lui Valmiki, autorul Ramayanei. Sursă foto Wikipedia, foto de Gane Kumaraswamy, Flickr.

Rāvaṇa a preluat tronul fratelui său geamăn Kuvera, regele legitim din Lankâ și al palatului său zburător, Pushpaka. Cele zece capete și douăzeci de brațe ale sale sunt probabil simbolurile puterilor pe care le-a obținut de la Shiva. Într-adevăr, Ravana a fost înzestrat de acest zeu, după rugăciunile sale, cu un avantaj: să fie în siguranță la atacurile susținute de devas, zeilor, asuras, dușmanilor, rakshasas, demonilor, gandharvas , muzicienilor celești, yakshi, slujitorilor semi-zei ai lui Shiva și alte creaturi celeste sau magice. În aroganța lui, Râvana a uitat însă să ceară să fie protejat de oameni.

Pentru a-l ucide pe demonul Rāvaṇa, Vishnu s-a întrupat în Rama. Asistat de unchiul său Maricha (o ființă malefică), Rāvaṇa a capturat-o și a închis-o pe Sita, soția lui Rama. Rama și comandantul ei credincios, maimuța Hanuman, au condus o armată de oameni și animale pentru a-l distruge pe Ravana și a o elibera pe Sita. Această expediție este spusă în epopeea mitologică Rāmāyaṇa.

Moartea lui Ravana este celebrată de festivalul hindus Dussehra (Dushera sau Dussera), în timpul căreia efigiile sale sunt arse în public.

Ravana este numit Thotsakan în thailandeză, Reap în khmeră, Hapkhanasuan sau Phimmachak în laoțiană, Rahwana sau Dasamuka în Indonezia.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulțumiri din Europa și America pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe

Mulţumesc mult vrăjitoarei Rodica Gheorghe deoarece m-a rezolvat de impotenţă şi de alcoolism pe tata. A fost incredibil ceea ce a...

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Italia și Brazilia pentru regina magiei negre Morgana

Am iubit-o întotdeauna! Eram căsătorit cu altă femeie dar mi-am asumat riscul, am divorțat de aceasta pentru a mă...

Mulţumiri din Baia Mare și Anglia pentru vrăjitoarea Anastasia Venus – cream mai puternică vrăjitoare din Europa

Aduc mii de mulţumiri prin intermediul acestui site doamnei vrpjitoare Anastasia Venus, cea mai puternică și tare din Europa,...

Mai multe articole ca acesta