duminică, 21 iulie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Bucătăria în Evul Mediu

Trebuie citit

Alimentaţia în Evul Mediu era un semn al prosperităţii sau al sărăciei. Astfel, clasa bogată consuma multă carne, platouri bogate şi diferite feluri de mâncare, precum şi condimente în timp ce clasa săracă avea o nutriţie proastă. Se mulţumea de multe ori cu cereale fierte, legume şi supe.

codificarea
Pentru burgezi, măcelarii nu propuneau numai carnea de vită sau de viţel, de oaie sau de porc, ori de iepure sau de peşte, ci şi de păsări.
În Evul Mediu se mânca de două ori pe zi. Actuala noastră masă de prânz se numea cină. Se servea între orele 10 şi 11 dimineaţa în timp ce supa se servea de obicei între orele 16 şi 19.
Ţăranii puteau să servească masa de prânz în zori, întârziând ora cinei. Orele erau pe atunci dictate de munca câmpului pe domeniul seniorului sau boierului.
Bucătăria lor se găsea în camera principală, în centrul casei. Pentru pregătirea meselor se seveau de sursa de căldură şi de lumina naturală. În conacele domneşti sau princiare, bucătăria era separată de camera în care se mânca şi era amplasată fie la subsolul clădirii, dar cel mai des în corpuri de clădire izolate de restul casei.
Se gătea prin fierbere lentă şi înăbuşită, sau prin prăjire. Grătarele nu au apărut decât în mediul urban sau la castele.
La sfârşitul secolului XV, hrana bună făcea parte din bucuria vieţii. Bucătăria oferea un amestec de mirosuri, culori şi arome dintre cele mai neaşteptate şi elaborate, o adevărată plăcere pentru gurmanzi. Evul Mediu a fost o epocă în care s-a gătit mult cu mirodenii aduse din Orient.

Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din Europa pentru vrăjitoarea Delia din Craiova

Nu visam că o să ajung să mi se facă vrăji, mai ales că nu credeam în ele până...

M-a scăpat de la falimentul firmei și de argintul viu

Doresc să mulţumesc expres vrăjitoarei Maria din Craiova deoarece prin harul ei, m-a scăpat de la falimentul firmei şi...

Mulţumiri din Europa pentru vrăjitoarea Mercedeza

Doamna  vrăjitoare Mercedeza pentru mine este ca un înger păzitor, credeţi-mă. Înainte să apelez la dânsa orice încercam să fac mi se întorcea totul pe dos în toate privinţele, eram lipsită de orice speranţă

Cea mai bună vrăjitoare din lume – vrăjitoarea Morgana – a primit mulțumiri din Transilvania

Vă mulţumesc enorm, doamnă vrăjitoare Morgana, cu adevărat cea mai bună pentru că mi-aţi adus soţul înapoi după o...

Mai multe articole ca acesta