luni, 11 decembrie, 2023
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Templul Jokhang din Lhassa, capitala buddhismului tibetan

Trebuie citit

Templul Jokhang din Lhassa, capitala buddhismului tibetanTemplul Jokhang, fondat în anul 647, este situat în centru vechi al oraşului tibetan Lhassa şi este considerat unul dintre cele mai importante locuri ale cultului din ramura gelugpa din buddhismul tibetan.
Se spune că locul construcţiei sale a fost ales personal de către soţia regelui Songtsen Gampo, prinţesa Wen Cheng, nepoata împăratului Taizong din dinastia Tang. Potrivit acestuia din urmă, din lacul Wutang de lângă Lhassa emana o aură malefică. A dat ordin să fie acoperit apoi să se ridice acest templu măreţ tocmai în scopul de a neutraliza forţele malefice care sălăşuiau în acest loc.
Templul a fost construit de către artizani tibetani, nepalezi şi chinezi, ceea ce explică diversitatea stilurilor arhitecturale care careacterizează acest templu devenit faimos în întreaga lume. De altfel, Jokhang înseamnă Casa lui Buddha!
Acesta este centrul spiritual al Tibetului, destinaţia cea mai sacră pentru pelerinii buddişti tibetani.

- Advertisement -spot_img

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole apărute

Mulţumiri din Mexic și România pentru vrăjitoarea Anastasia Venus

Mulţumesc mult vrăjitoarei Anastasia Venus deoarece m-a rezolvat de o mare problemă cu leacurie și ritualurile ei super.  A...

Mulţumiri pentru prezicător astrolog Gergely Eduard Rogere din Irlanda și din toată lumea

Am apelat la prezicător astrolog Gergely Eduard Rogere cu încredere. Aveam probleme mari de sănătate, ameţeli, dureri de cap, iar doctorii nu ştiau ce am deşi analizale îmi ieșeau normale de fiecare dată.
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img