duminică, 10 decembrie, 2023
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

S-au descoperit alte 17 piramide şi mii de morminte în Egipt

Trebuie citit

Un arheolog american a făcut senzaţie anunţând descoperirea a şaptesprezece piramide şi a mii de morminte din Egiptul antic prin analizele făcute pe fotografiile obţinute de la un satelit.

Un mare succes! Sarah Parcak, de la Universitatea din Alabama, a prezentat un ansamblu de descoperiri de o amploare excepţională: localizarea a cel puţin 17 piramide, până acum necunoscute şi a mii de morminte foarte vechi sau de locuinţe.

Descoperirile au fost confirmate prin săpături (în special, două piramide au fost scoase la lumina zilei).

Piramida lui Kheops. Credit foto Nina Aldin Thune, Wikipedia.

Sarah Parcak a folosit fotografii de la sateliţii americani care zboară la o altitudine de 700 de kilometri şi analizează suprafaţa terestră în infraroşu. Această gamă de lungime de unde vizualizează diferenţele de densitate ale solului, ceea ce poate pune în evidenţă construcţii îngropate. Ea explică faptul că structurile din cărămidă se pot repera pretutindeni bine.

Amploarea descoperirii arată că solul egiptean ascunde încă multe comori şi că fluviul Nil a acoperit multe situri.

Ea mai declară că în 2007, după ce s-a descoperit în acelaşi mod un întreg oraş, urbanizarea a invadat acest sit de interes arheologic pentru totdeauna. Imaginile prin satelit ne vor permite probail de a face săpături înainte de a se distruge construcţiile. Această metodă de cercetare deschide o nouă cale care va completa vederile aeriene, luate de arheologi.

- Advertisement -spot_img

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole apărute

Nu am crezut în vrăji şi farmece

Nu am crezut în vrăji şi farmece cu toate că mi se întîmplau necazuri unul după altul. Întâmplător, m-a oprit o țigancă frumosă care m-a fixat şi mi-a spus adevărul.

Vrăjitoarea Mercedeza din Craiova m-a salvat de farmece

Vrăjitoarea Mercedeza din Craiova m-a salvat de farmecele pe care mi le-a făcut bunica iubitei mele, o vrăjitoare rea....
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img