miercuri, 28 februarie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Religia Wicca

Trebuie citit

Wicca este o mișcare religioasă bazată pe “Vechea religie” și include elemente de mai multe credințe, cum ar fi şamanismul, druidismul și mitologiile greco-romană, slavă, celtică și nordică.
Adepţii ei, wiccanii, susțin că este un cult dedicat naturii și se apleacă asupra magiei. Wicca este un cult plin de mistere.
În engleza veche, wicca înseamnă înţelepciune. Sau vrăjitorie? În engleza veche, termenul wiccacraeft (astăzi witchcraft) înseamnă vrăjitorie.

Autor foto Midnightblueowl. Sursa Wikipedia.
Autor foto Midnightblueowl. Sursa Wikipedia.

Cartea Umbrelor, carte de referință pentru toţi adepţii religiei Wicca, a fost scrisă inițial de către scriitorul ezoteric britanic Gerald Gardner şi parțial rescrisă de Doreen Valiente la cererea autorului.
Valiente rezumă credințele și ritualurile pentru tradițiile inițiatice. Wiccanii eclectici, care se află acum în majoritate, au o revistă religioasă scrisă sau compilată de către adepţii însăși pentru uz propriu.
Inițial limitată la un cerc mic, Wicca s-a dezvoltat treptat în țările anglo-saxone unde ea constituie principala formă de neo-păgânism. Difuzată mai întâi de către cercurile feministe americane în contextul general al contraculturii anilor 70, a fost transformată și diversificată treptat, dobândind o dimensiune ecologică dar care nu se regăsea inițial. Pe lângă structurile iniţiatice din linia lui Gardner şi Alex Sanders, s-a creat o Wicca eclectică ai cărei membri practică fără niciun fel de inițiere formală.
Credințele și practicile lor diferă în mod considerabil în funcție de indivizi și granița dintre Wicca efectivă și alte forme de neo-păgânism este adesea neclară.
Diversitatea practicilor, absenţa unei structuri centrale face ca numărul celor care practică Wicca să fie dificil de determinat.
În 1990, studiul NSRI a estimat numărul adepţilor Wicca în Statele Unite, la 8 000. Următorul studiu ARIS, realizat în 2001, a constatat că aceştia ar fi 134.000, la care trebuie însă să fie adăugată o parte semnificativă de 140.000 de americani care se definesc ca păgâni.
Sondajul Pew Forum, realizat în 2008, susţine că ar exista aproximativ 1,2 milioane de americani care practică religii New Age. Majoritatea dintre ei sunt wiccani sau puternic influențati de Wicca. Aceste cifre, probabil, subestimează dimensiunea reală a mișcării, o parte semnificativă a wiccanilor practicând în secret de teama discriminărilor.
O tendință similară se observă în toate țările vorbitoare de engleză. Eclecticii wiccani sunt, per ansamblu, o mare majoritate, deși poziția dominantă a acestora este mai puțin pronunțată în Marea Britanie.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din Austria și Anglia pentru mama Maria din Buzău

Mulţumesc mult doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău, de pe siteul www.vrajitoarero.com, pentru că prin harul său deosebit mi-a...

Vrăjitoarea Elena Minodora a revenit din Ierusalim

Vrăjitoarea Elena Minodora se trage dintr-o familie foarte celebră de vrăjitoare din Muntenia şi s-a născut cu harul deosebit la vrăjitoriei şi recunoscut de oameni pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în tot felul de probleme grave și extrem de delicate.

Celebra vrăjitoare Elisabeta are cele mai puternice ritualuri

Celebra vrăjitoare Elisabeta este recunoscută în ţară cât şi peste hotare pentru puterile sale inegalabile. Rezolvă cazuri cu succes,...

Mulțumiri din Irlanda și Anglia pentru celebra clarvăzătoare Lavinia

Îi mulţumesc doamnei clarvăzătoare Lavinia pentru că mi-a prezis viitorul şi m-a oprit să iau cea mai proastă decizie...

Mai multe articole ca acesta