duminică, 23 iunie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Religia Wicca

Trebuie citit

Wicca este o mișcare religioasă bazată pe “Vechea religie” și include elemente de mai multe credințe, cum ar fi şamanismul, druidismul și mitologiile greco-romană, slavă, celtică și nordică.
Adepţii ei, wiccanii, susțin că este un cult dedicat naturii și se apleacă asupra magiei. Wicca este un cult plin de mistere.
În engleza veche, wicca înseamnă înţelepciune. Sau vrăjitorie? În engleza veche, termenul wiccacraeft (astăzi witchcraft) înseamnă vrăjitorie.

Autor foto Midnightblueowl. Sursa Wikipedia.
Autor foto Midnightblueowl. Sursa Wikipedia.

Cartea Umbrelor, carte de referință pentru toţi adepţii religiei Wicca, a fost scrisă inițial de către scriitorul ezoteric britanic Gerald Gardner şi parțial rescrisă de Doreen Valiente la cererea autorului.
Valiente rezumă credințele și ritualurile pentru tradițiile inițiatice. Wiccanii eclectici, care se află acum în majoritate, au o revistă religioasă scrisă sau compilată de către adepţii însăși pentru uz propriu.
Inițial limitată la un cerc mic, Wicca s-a dezvoltat treptat în țările anglo-saxone unde ea constituie principala formă de neo-păgânism. Difuzată mai întâi de către cercurile feministe americane în contextul general al contraculturii anilor 70, a fost transformată și diversificată treptat, dobândind o dimensiune ecologică dar care nu se regăsea inițial. Pe lângă structurile iniţiatice din linia lui Gardner şi Alex Sanders, s-a creat o Wicca eclectică ai cărei membri practică fără niciun fel de inițiere formală.
Credințele și practicile lor diferă în mod considerabil în funcție de indivizi și granița dintre Wicca efectivă și alte forme de neo-păgânism este adesea neclară.
Diversitatea practicilor, absenţa unei structuri centrale face ca numărul celor care practică Wicca să fie dificil de determinat.
În 1990, studiul NSRI a estimat numărul adepţilor Wicca în Statele Unite, la 8 000. Următorul studiu ARIS, realizat în 2001, a constatat că aceştia ar fi 134.000, la care trebuie însă să fie adăugată o parte semnificativă de 140.000 de americani care se definesc ca păgâni.
Sondajul Pew Forum, realizat în 2008, susţine că ar exista aproximativ 1,2 milioane de americani care practică religii New Age. Majoritatea dintre ei sunt wiccani sau puternic influențati de Wicca. Aceste cifre, probabil, subestimează dimensiunea reală a mișcării, o parte semnificativă a wiccanilor practicând în secret de teama discriminărilor.
O tendință similară se observă în toate țările vorbitoare de engleză. Eclecticii wiccani sunt, per ansamblu, o mare majoritate, deși poziția dominantă a acestora este mai puțin pronunțată în Marea Britanie.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din străinătate pentru vrăjitoarea Margareta

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Margareta pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi după ce i se făcuseră farmece puternice

Mulţumiri foarte noi din orașul englezesc Lutton pentru vrăjitoarea Cristina

Nu visam că o să ajung să mi se facă vrăji sau farmece, nu știu exact, mai ales că...

Mulţumiri pentru vrăjitoarea Florica din Spania și România

Am trecut prin momente dificile când soţul meu m-a părăsit pentru o femeie frumoasă dar vicioasă la maxim și...

Mulţumiri recente din America pentru Regina Magiei Albe din România, Maria Câmpina

Soţia a revenit în viaţa mea după o ceartă de pomină, când am făcut-o să plângă şi să regrete faptul că m-a trădat cu şeful ei. După trei ani, a reapărut zglobie şi mai sexy ca niciodată, foarte doritoare. M-a uimit teribil. Dar ştiam că totul se datora intervenţiei magice realizată de Regina Magiei Albe din România, Maria Câmpina,

Mai multe articole ca acesta