miercuri, 28 februarie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Graalul şi Iosif din Arimatia

Trebuie citit

Iosif din Aritmatia este un personaj din Biblie puţin evocat în istoria Graalului. El a fost cel care a colectat sângele şi apa care se scurseseră din Christos la picioarele crucii sale şi martorul principal al punerii acestuia în mormânt. El a închis, conform mai multor tradiţii, cupa şi lancea împreun cu corpul lui Iisus în mormânt.

 

Sfantul Graal sursa Wikipedia
Sfantul Graal sursa Wikipedia

În scriiturile sfinte se precizează că timp de 40 de ani, Iosif s-a hrănit doar cu mana cerească reînoită de cupa care radia. Iosif s-a dus în Egipt după ce a stat în puşcărie şi a realizat un chivot din cedru asemănător cu chivotul lui Moise.
În evanghelia lui Nicodim se specifică faptul că Iosif era sfătuit şi se întreţinea cu divinul deschizând chivotul misterios. Se pare că Iosif, chivotul şi obiectele conţinute în interior: cupa, lancea, vasul şi o sabie, au fost îmbarcate şi au ajuns în Franţa, în Provence. Alte texte spun că Iosif ar fi debarcat în Marea Britanie, în acelaşi timp cu invazia saxonă. În acest din urmă caz este prezentă doar cupa sacră.
Dacă Iosif din Arimatia a adunat sângele şi apa lui Christos, amestecul de roşu şi verde ar fi creat armonia perfectă şi sintetică a cunoaşterii materiale reactivate prin Divin şi Sacru. Cel, sau cei, care ajung să deţină acest ansamblu vor conţine Materia, Spiritul şi Sufletul Universului.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri noi pentru vrăjitoarea Margareta

Îi mulţumesc doamnei vrăjitoare Margareta pentru susţinera acordată, căci datorită ei am reuşit să scap de un dușman feroce...

Mulţumiri din Turcia și Italia pentru vrăjitoarea Elena Minodora

Mulţumesc enorm doamnei vrăjitoare Elena Minodora, pe care am găsit-o cu anunț pe www.vrajtoarero.com care a reuşit să mă...

Mulţumiri foarte recente din Transilvania pentru cea mai puternică vrăjitoare din Europa – vrăjitoarea Anastasia Venus

Bună, dragi prieteni! Chiar nu știu exact dacă el s-ar fi întors la mine, dacă nu apelam la doamna...

Mulţumiri pentru tămăduitoarea Hara primite din Ardeal și Germania

Soţia mea frumoasă, apetisantă, dornică de aventuri și rea a plecat de acasă fără nicio explicaţie, în lumea mare,...

Mai multe articole ca acesta