duminică, 14 iulie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Graalul şi Iosif din Arimatia

Trebuie citit

Iosif din Aritmatia este un personaj din Biblie puţin evocat în istoria Graalului. El a fost cel care a colectat sângele şi apa care se scurseseră din Christos la picioarele crucii sale şi martorul principal al punerii acestuia în mormânt. El a închis, conform mai multor tradiţii, cupa şi lancea împreun cu corpul lui Iisus în mormânt.

 

Sfantul Graal sursa Wikipedia
Sfantul Graal sursa Wikipedia

În scriiturile sfinte se precizează că timp de 40 de ani, Iosif s-a hrănit doar cu mana cerească reînoită de cupa care radia. Iosif s-a dus în Egipt după ce a stat în puşcărie şi a realizat un chivot din cedru asemănător cu chivotul lui Moise.
În evanghelia lui Nicodim se specifică faptul că Iosif era sfătuit şi se întreţinea cu divinul deschizând chivotul misterios. Se pare că Iosif, chivotul şi obiectele conţinute în interior: cupa, lancea, vasul şi o sabie, au fost îmbarcate şi au ajuns în Franţa, în Provence. Alte texte spun că Iosif ar fi debarcat în Marea Britanie, în acelaşi timp cu invazia saxonă. În acest din urmă caz este prezentă doar cupa sacră.
Dacă Iosif din Arimatia a adunat sângele şi apa lui Christos, amestecul de roşu şi verde ar fi creat armonia perfectă şi sintetică a cunoaşterii materiale reactivate prin Divin şi Sacru. Cel, sau cei, care ajung să deţină acest ansamblu vor conţine Materia, Spiritul şi Sufletul Universului.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din Baia Mare și Germania pentru vrăjitoarea Ramona

Trebuie să vă spun că am fost tare disperată datorită unei boli care mă ţinea la pat de luni...

Vrăjitoarea Delia din Craiova

Vrăjitoarea Delia din Craiova este cea mai puternică din România. Vă aşteaptă cu ritualuri deosebite care pot să rezolve clar, repede şi definitiv problemele dumneavoastră.

Maria Câmpina, Regina Magiei Albe din România

Incontestabila lideră a vrăjitoarelor din România, Regina Magiei Albe din România, Maria Câmpina şi-a primit titlul de regină de la regretatul parapsiholog Ion Ţugui

Mulțumiri foarte noi pentru de tămăduitoarea și ghicitoarea Hara din Roma și Craiova

Mulţumesc mult de tot doamnei tămăduitoare  și clarvăzătoare Hara pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi,...

Mai multe articole ca acesta