marți, 21 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Oraşul turcesc Bursa deţine ape termale cunoscute din epoca romană

Trebuie citit

Bursa, anticul Prusa, este un oraş din nord – vestul Anatoliei, capitala provinciei cu acelaşi nume. În 2007 avea o populaţie de 1.562.828 de locuitori. Bursa este al patrulea oraş din ţară şi un important centru industrial şi cultural al ţării.

Oraşul este situat pe versantul nord – vestic al munţilor dominaţi de piscul Uludag în sudul regiunii Marmara. Este mărginit de provincia Yalova şi de Marea Marmara la nord, provinciile Kocaeli şi Sakarya la nord – est, provincia Bilecik la est şi provinciile Kutahya şi Balikesir la sud. Mai este supranumit Yeşil Bursa, „Bursa verde”, deoarece are multe parcuri şi spaţii verzi cât şi păduri care în înconjoară. Oraşul este poarta masivului Uludag, renumit pentru staţiunile sale de sporturi de iarnă.

Bursa mai este cunoscut pentru specialităţile gastronomice, Iskander Kebap, în special. În apropiere se găseşte anticul Niceea, cunoscut pentru istoria sa fabuloasă şi edificiile sale majore.

 

Resturile fortifiaţiilor castelului din Bursa, foto de Karelj, sursă Wikipedia.

Oraşul este un pol de atracţie tradiţional al refugiaţilor din Balcani, ajunşi în valuri succesive până la o perioadă recentă. Este situat la întretăierea a mai multe drumuri importante, care leagă Istanbulul (240 km) prin autostrăzile E 881 şi E 80 via Kocaeli, Izmir prin E 881 şi Ankara (385 km) prin E 90.

Apele termale de la Bursa sunt cunoscute încă din epoca romană. Oraşul are multe hoteluri superbe, cu centre SPA, săli de masaj şi de fitness, care oferă momente magice şi de relaxare.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulțumiri din Europa și America pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe

Mulţumesc mult vrăjitoarei Rodica Gheorghe deoarece m-a rezolvat de impotenţă şi de alcoolism pe tata. A fost incredibil ceea ce a...

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Italia și Brazilia pentru regina magiei negre Morgana

Am iubit-o întotdeauna! Eram căsătorit cu altă femeie dar mi-am asumat riscul, am divorțat de aceasta pentru a mă...

Mulţumiri din Baia Mare și Anglia pentru vrăjitoarea Anastasia Venus – cream mai puternică vrăjitoare din Europa

Aduc mii de mulţumiri prin intermediul acestui site doamnei vrpjitoare Anastasia Venus, cea mai puternică și tare din Europa,...

Mai multe articole ca acesta