marți, 21 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Istanbul, fosta capitală a Imperiului Roman de Orient

Trebuie citit

Istanbul este situat de-o parte şi de alta a strâmtorii Bosfor, un oraş imens, cu o istorie fenomenală, care numără aproape 13 milioane de locuitori, ceea ce face să fie unu dintre cele mai aglomerări umane de pe continent. Este principalul centru economic al Turciei.

 

Foto de Ben Morlk, sursă Wikipedia.

 

 

„Noua Romă”, Constantinopol sau Bizanţ este un oraş care nu doarme niciodată, se spune. Pentru turişti, reprezintă una devărat răsfăţ al cumpărăturilor şi al petrecerii timpului liber.

Istanbul beneficiază de un climat temperat, influenţat de zonele continentale. Verile sunt calde, cu un aer umed dar cu ploi limitate. Primăvara şi toamna clima este blândă şi moderat umedă.

Oraşul a fost fondat de împăratul roman Constantin I în anul 330 pe situl vechii colonii greceşti Byzantium. A fost botezat Constantinopol în onoarea împăratului şi a devenit capitala Imperiului Roman de Orient şi mai târziu cea a Imperiului Bizantin.

După căderea Constantinopolului la 29 mai 1453, a fost încorporat în Imperiul Otoman de Mehmed al II lea şi a devenit noua capitală timp de cinci secole, înlocuind Edirne (Adrianopole) în Tracia.

Anual, Istanbul primeşte aproximativ un sfert din turiştii veniţi în Turcia (în 2008, au fost 26 de milioane).

Principalele obiective turistice din oraş sunt: biserica Sfânta Sofia (construită de împăratul Iustinian I), Moscheea albastră, palatul Topkapi (cu vedere spre Marea Marmara şi strâmtoarea Bosfor), palatul Dolmabahce, Marele bazar, turnul Galata (construit de genovezi în 1368), mocheea Eyup Sultan etc.

Istanbul este o destinaţie SPA / thalasso fabuloasă. Există numeroase locaţii care propun servicii balneo / spa / thalasso de lux cu îngrijiri în pachet sau a la carte, la cerere. Băi şi duşuri cu apă de mare sau apă dulce, masaj şi modelaj, duşuri submarine, împachetări, măşti şi cataplasme.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulțumiri din Europa și America pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe

Mulţumesc mult vrăjitoarei Rodica Gheorghe deoarece m-a rezolvat de impotenţă şi de alcoolism pe tata. A fost incredibil ceea ce a...

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Italia și Brazilia pentru regina magiei negre Morgana

Am iubit-o întotdeauna! Eram căsătorit cu altă femeie dar mi-am asumat riscul, am divorțat de aceasta pentru a mă...

Mulţumiri din Baia Mare și Anglia pentru vrăjitoarea Anastasia Venus – cream mai puternică vrăjitoare din Europa

Aduc mii de mulţumiri prin intermediul acestui site doamnei vrpjitoare Anastasia Venus, cea mai puternică și tare din Europa,...

Mai multe articole ca acesta