Insolit

Omul care nu a mâncat şi băut 70 de ani

1 126

Maestrul indian de 76 de ani, cunoscut sub numele de “Mataji”, a declarat că a supraviețuit timp de 68 ani fără să mănânce, bea sau să se mişte, derutându-şi medicii care nu au putut să demonstreze că era un impostor.

Prahlad Jani (născut Chunriwala Matanji), cunoscut sub numele de Mataji este un hindus religios, un sadhu (un religios ascet, o persoană sfântă) a cărui poveste extraordinară a atras un mic grup de admiratori în jurul lui.
S-a născut la 13 august 1929 în satul Charada, Gujarat, districtul Mehsana, în India. La vârsta de şapte ani, şi-a părăsit casa părintească pentru a pleca în junglă.
În urma declaraţiilor pe care le-a făcut, maestrul Mataji a luat act de provocarea medicală și a fost de acord să se supună supravegherii 24 de ore din 24 într-un spital din Ahmedabad, capitala comercială a statul Gujarat (vest), în anul 2003.
Îmbrăcat într-un sari roșu, purtând brățări și cercei în modul zeițelor hinduse, Jani a reușit să-i facă de râs pe cei 40 de medicii de la spitalul Sterling, unde a fost supus investigaţiilor amănunţite.
Neurologul Sudhir Shah a spus că Jani a fost sub observație timp de 10 zile, sub obiectivul unui aparat de fotografiat cu circuit închis și că medicii erau convinși că nu se va adeveri niciuna din declaraţiile sale.
Cu toate acestea, nu există nicio modalitate de a verifica ceea ce a făcut acest om special în ultimii 68 de ani.
“Arată semne de formare a urinei care este reabsorbită în peretele vezicii sale urinare. Comisia medicală nu are nicio explicație științifică pentru acest fapt”, a spus doctorul Shah.
Pentru Jani,este o binecuvântare de la zei. “Primesc elixirul vieții prin gaura din cerul gurii mele, ceea ce-mi permite să trăiesc fără hrană și apă”, spune el.

Prahlad Jani

Prahlad Jani Sursă foto: Wikipedia

Convins profund de ideile sale, a părăsit spitalul și a anunțat că se va retrage într-o peșteră de pe muntele Abu, în deșertul vecin din Rajasthan. Doctorul Shah a declarat că spitalul a cheltuit mai mult de un an pentru a-l convinge pe Jani să fie de acord să se supună pentru a fi examinat dint și chiar a vrut ca ascetul să se supună şi examenelor de la NASA deoarece cazul lui ar putea fi practicat şi de astronauți aflaţi în multe misiuni spaţiale.
Din 22 aprilie până în 6 mai 2010, Prahlad Jani a fost din nou observat și testat de către Sudhir Shah și de o echipă de 35 de cercetători de la Indian Defence Institute of Physiology and Allied Sciences (DIPAS), precum și de alte organizații.
Directorul de la DIPAS a declarat că de rezultatele observațiilor ar putea “beneficia enorm omenirea”, precum și “soldați, victime ale calamităților și astronauţi”, toţi cei care trebuie să supravieţuiască fără hrană sau apă pentru mult timp.
Testele au fost din nou efectuate la spitalul Sterling. Profesorul Anil Gupta de la SRISTI, implicat în monitorizarea testelor, a descris echipa ca fiind “intrigată” de Jani care aparent controla corpului său funcțiile fiziologice.
Echipa l-a studiat pe Jani cu minuţiozitate, făcând examene clinice zi de zi, luând teste de sânge şi efectuând scanări. Supravegherea non-stop a fost făcută folosindu-se mai multe camere video și observații personale. Cercetătorii spun că Jani a fost scos dintr-o sală desigilată pentru teste şi expunerea la soare înregistrările video fiind făcute continuu.
Conform cercetătorilor, Jani a avut contact cu orice formă de lichid numai în timpul gargarelor și scăldatului ocazional începând cu cea de-a 5-a zi de observare. Toaleta din camera unde stătea Jani a fost sigilată pentru a i se testa afirmația însă el nu a avut nevoie de a urina sau defeca!
După cincisprezece zile de observație în care acesta se pare că nu a mâncat, băut sau mers la toaletă, toate testele medicale care s-au făcut pe Jani au fost raportate în mod normal și cercetătorii l-au descris ca având o sănătate mai bună decât o persoană care ar avea jumătate din vârsta lui.
În octombrie 2011, Jani a fost param pujya (maestru de ceremonii), într-o mare shobha yatra efectuată în apropiere de Gandhinagar, în cinstea zeiţei Durga.

1 Comment

  1. Portal Edukacyjny 14/05/2022 at 16:13 -  Răspunde

    Rather good post. I simply found your site not to mention was going to believe which i experience unquestionably appreciated searching your blog items. In fact We are registering to an individuals feed and I we imagine you compose once soon enough!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrajitoare - Prezicator Gergely Eduard Rogere
Banner 300x150 Clairvoyant Aida Maria
Banner 300x150 Tamaduitoarea Adelina
Banner 300x150 Vrajitoarea Renata
Banner 300x150 Tamaduitoarea Hara
Banner 300x150 Clarvazatoarea Anastasia Venus ok555
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 300x150 vrajitoarea Delia din Craiova
Banner 300x150 Prezicatoarea Aurelia
Banner 300x150 Clarvazatoarea Mama Maria 3
Banner-300x150-Mercedeza
Banner 300x150 Vrajitoarea Rodica Gheorghe
Banner-300x150-vrajitoarea Ciresica-ok
banner-300x150-vrajitoare venus-3
Banner 300x150 Vrajitoarea Ramona Toader
Banner 300x150 vrajitoarea Elena Minodora 4

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Bucuresti

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Ploiesti

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Buzau

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Galati

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Craiova

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Brasov

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Timisoara

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Iasi

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Cluj Napoca

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Giurgiu

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Constanta

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Braila

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare America

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Italia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Spania

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Austria

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Franta

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Germania

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Cehia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Grecia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Ungaria

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Federatia Rusa

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Anglia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Olanda

Disclaimer

Redacția poate să folosească poze spre publicare, care ilustrează un anumit discurs jurnalistic, dar care conțin dreptul de autor. Se va menționa însă sursa acestora și faptul că prin publicare ( foto și/sau text) nu se vor aduce prejudicii persoanei respective.

Redacția va indica sursele fotografiei, acolo unde acestea se cunosc (autor, site, blog, platformă etc.). Pozele și sursele sunt verificate, online, în măsura în care se poate efectua acest proces jurnalistic, respectându-se principiul de verificare din minim 3 surse. În cadrul dreptului de comunicare, redacția respectă forma inițială a fotografiei și nu o va adapta (modifica).

vrajitoare

vrajitoare
vrajitoare