duminică, 14 iulie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

O boală inventată pentru o campanie publicitară

Trebuie citit

Recent, circulă zvonuri în jurul unei boli necunoscute numită Morgellons, o boală de piele care implică viermi mici şi fenomene halucinatorii.

Se pare că toate site-urile legate de această poveste sunt înregistrate anonim şi are loc o campanie publicitară pentru viitorul film american care are acest subiect. Filmul Scanner Darkly (Keanu Reeves, Winona Ryder) este bazat pe un roman de Philip K. Dick care tratează parazitismul şi schimbarea de identitate.

sursa foto Wikipedia

Dacă această ipoteză se va adeveri exactă, va fi pentru prima oară când o punere în scenă de mare amploare este realizată doar pentru a promova un film. Producătorii au fost sfătuiţi de a face să apară un articol în jurnalele televizate, ştiinţifice şi de renume, însoţit de martori falşi. Dacă se va constata că medicii au jucat deliberat <un rol> în interesul de a promova această boală, vor fi imediat radiaţi din ordinul medicilor. Dar se va putea demonstra reaua lor credinţă?

Simptomele declarate ale bolii Morgellons sunt totuşi diferite de cele din film unde eroii încearcă să captureze viermişori în fiole. Parazitismul “iluzoriu” este un loc comun. (Într-un univers futurist unde agenţii secreţi au facultatea de a-şi schimba faţa şi identitatea, unul din ei va cunoaşte tulburări de personalitate ca urmare a absorbţiei unui drog, substanţa D.)

Este o diversiune? Crearea unui zvon, o intrigă demnă de Dick? Realitatea se amestecă cu ficţiunea, cu scepticismul şi cu conspiraţia. Informaţia cu dezinformaţia. În SUA, medicii sunt mai divizaţi ca niciodată privind boala Morgellons. Există şi o primă victimă, un bolnav pe nume Tarvis Wilson care s-a sinucis în Texas. Apoi, ele au apărut şi în Canada, Marea Britanie, Australia şi Olanda. Pacienţii descriu insecte sau paraziţi care le aleargă pe sub piele! Unii şi-au pierdut părul sau dinţii perfect sănătoşi şi deocamdată nu există niciun raport de vindecare spontană. O analiză preliminară sugerează că fibrele ieşite din răni ar putea fi făcute din celuloză, o moleculă care se găseşte în plante. Substanţele care n-au niciun motiv de a se găsi în corpul uman. Bolnavii au dureri şi s-au înregistrat schimbări ale comportamentului la unii dintre ei!

Se va recunoaşte boala stranie sau nu? Centers for Disease Control and Prevention crede că ea este reală.

Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din Baia Mare și Germania pentru vrăjitoarea Ramona

Trebuie să vă spun că am fost tare disperată datorită unei boli care mă ţinea la pat de luni...

Vrăjitoarea Delia din Craiova

Vrăjitoarea Delia din Craiova este cea mai puternică din România. Vă aşteaptă cu ritualuri deosebite care pot să rezolve clar, repede şi definitiv problemele dumneavoastră.

Maria Câmpina, Regina Magiei Albe din România

Incontestabila lideră a vrăjitoarelor din România, Regina Magiei Albe din România, Maria Câmpina şi-a primit titlul de regină de la regretatul parapsiholog Ion Ţugui

Mulțumiri foarte noi pentru de tămăduitoarea și ghicitoarea Hara din Roma și Craiova

Mulţumesc mult de tot doamnei tămăduitoare  și clarvăzătoare Hara pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi,...

Mai multe articole ca acesta