marți, 21 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Nimfa Calypso l-a “sechestrat” pe eroul Ulise timp de șapte ani

Trebuie citit

În mitologia greacă, Calypso (în limbajul antic grec înseamnă “ceea ce strălucește, împodobește”) este o nimfă a mării, care, din dragostea, l-a reținut pe  Ulise (Odiseu), timp de șapte din zece ani pe drumul de  întoarcere de la Troia la Itaca.

 

Hermes ordonându-i lui Calypso să-l elibereze pe Odysseus, pictură de Gerard de Lairesse (circa 1670), sursă Wikipedia, Cleveland Museum of Art.

Calypso „cu bucle frumoase“ era o nimfă, fiica lui Atlas, în conformitate cu spusele lui Homer și Pseudo-Apolodor (Apolodor Mitograful). Poetul grec Hesiod a plasat-o între oceanide, nimfele acvatice și poetul lucrării Catalogul femeilor a susținut că ar fi avut o dragoste misterioasă, dar prolifică cu Hermes (mesagerul zeilor și divinitate din Olimp) și cu tot poporul cefallenianelor.

Ea este considerată regina insulei mitice Ogygia, unde trăia într-o cavernă mare, singură, înconjurată de alte nimfe.

În Odiseea, ea îl culege de pe plajă pe Odysseus după naufragiul său și se îndrăgostește nebunește de acesta. A reușit să-l țină pe insulă timp de șapte ani, oferindu-i chiar nemurire dacă ar fi fost de acord să rămână aproape de ea. Dar lui  Zeus i-a fost milă de ceea ce i-a spus iubita sa fiică Athena și l-a trimis pe fiul său Hermes să-i ordone să-l elibereze pe Ulysses.

Calypso îl va lăsa să plece și să-și revină acasă. Dar el a fost reținut de prezența lui Calypso de două ori mai mult decât de toate celelalte obstacole pe care i le-a pus în cale Poseidon.

Conform anumitor tradiții, Calypso ar fi avut doi fii din dragostea sa cu eroul mitologic: Nausinoos și Nausithoos.

3 Comentarii

  1. After looking at a handful of the articles on your web page, I honestly like your technique of blogging. I book marked it to my bookmark website list and will be checking back in the near future. Take a look at my web site as well and let me know what you think.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulțumiri din Europa și America pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe

Mulţumesc mult vrăjitoarei Rodica Gheorghe deoarece m-a rezolvat de impotenţă şi de alcoolism pe tata. A fost incredibil ceea ce a...

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Italia și Brazilia pentru regina magiei negre Morgana

Am iubit-o întotdeauna! Eram căsătorit cu altă femeie dar mi-am asumat riscul, am divorțat de aceasta pentru a mă...

Mulţumiri din Baia Mare și Anglia pentru vrăjitoarea Anastasia Venus – cream mai puternică vrăjitoare din Europa

Aduc mii de mulţumiri prin intermediul acestui site doamnei vrpjitoare Anastasia Venus, cea mai puternică și tare din Europa,...

Mai multe articole ca acesta