sâmbătă, 18 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Minunea de la Boulogne

Trebuie citit

În 636, în timp ce Boulogne făcea parte din regatul franc al regelui Dagobert, din dinastia merovingiană, locuitorii au asistat la ancorarea unei bărci, condusă de îngeri, pe care se afla în picioare o statuie de lemn a Fecioarei Maria.
Aceasta din urmă îl ținea pe pruncul Iisus pe brațul stâng. În jurul ei, statuia emana o aură de lumină și pace. În faţa mulțimii uimite, vocea Sfântei Fecioare Maria a răsunat puternic și a spus celor prezenţi la acest eveniment uimitor:
“Sunt avocata păcătoșilor, izvorul harului, izvor evlaviei care dorește ca o lumină divină să coboare peste voi şi peste orașul vostru. Prietenii mei, faceţi, în numele meu, să se construiască o biserică. ”

 

Foto de Thomon. Sursa Wikipedia.
Foto de Thomon. Sursa Wikipedia.

Acest eveniment senzaţional pentru lumea creştină a fost relatat în manuscrisele Evului Mediu târziu şi a dezvoltat un pelerinaj plin de viață, de evlavie și de fervoare populară.
Mulți pelerini s-au oprit la Boulogne ca să se roage la Maica Domnului, printre care regii Franței și cruciații.
În secolul al XI-lea, Sf. Ida (o descendentă din Carol cel Mare, mama lui Godefroy de Bouillon şi a lui Baudouin I ( care a participat la prima cruciadă din 1096, a construit o biserică romano-catolică dedicată Fecioarei Maria. Acest pelerinaj a devenit atât de bine cunoscut în alte provincii ale Franței încât locuitorii din Île-de-France, în scopul de a o putea onora pe Fecioara Maria, au creat un pelerinaj secundar în pădurea Rouvray (din care unele rămăşiţe se găsesc în Bois de Boulogne).

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri noi pentru vrăjitoarea Margareta

Îi mulţumesc doamnei vrăjitoare Margareta pentru susţinera acordată, căci datorită ei am reuşit să scap de un dușman feroce...

Mulţumiri pentru vrăjitoarea Elena Minodora din Paraguay și Europa

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Elena Minodora, de pe siteul www.vrajitoarero.com, pentru că prin harul său arhirecunoscut în întreaga lume,...

Mulţumiri noi pentru vrăjitoarea Cristina

Aduc mii de mulţumiri doamnei vrăjitoare Cristina deoarece m-a salvat de blestemul pe care îl aveam făcut de o vecină

Vrăjitoarea Venus are cele mai puternice leacuri

Făcătoarea de minuni Venus rezolvă în cea mai puternică lună din an, Aprilie, toate problemele cu care vă confruntați....

Mai multe articole ca acesta