duminică, 10 decembrie, 2023
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Minunea de la Boulogne

Trebuie citit

În 636, în timp ce Boulogne făcea parte din regatul franc al regelui Dagobert, din dinastia merovingiană, locuitorii au asistat la ancorarea unei bărci, condusă de îngeri, pe care se afla în picioare o statuie de lemn a Fecioarei Maria.
Aceasta din urmă îl ținea pe pruncul Iisus pe brațul stâng. În jurul ei, statuia emana o aură de lumină și pace. În faţa mulțimii uimite, vocea Sfântei Fecioare Maria a răsunat puternic și a spus celor prezenţi la acest eveniment uimitor:
“Sunt avocata păcătoșilor, izvorul harului, izvor evlaviei care dorește ca o lumină divină să coboare peste voi şi peste orașul vostru. Prietenii mei, faceţi, în numele meu, să se construiască o biserică. ”

 

Foto de Thomon. Sursa Wikipedia.
Foto de Thomon. Sursa Wikipedia.

Acest eveniment senzaţional pentru lumea creştină a fost relatat în manuscrisele Evului Mediu târziu şi a dezvoltat un pelerinaj plin de viață, de evlavie și de fervoare populară.
Mulți pelerini s-au oprit la Boulogne ca să se roage la Maica Domnului, printre care regii Franței și cruciații.
În secolul al XI-lea, Sf. Ida (o descendentă din Carol cel Mare, mama lui Godefroy de Bouillon şi a lui Baudouin I ( care a participat la prima cruciadă din 1096, a construit o biserică romano-catolică dedicată Fecioarei Maria. Acest pelerinaj a devenit atât de bine cunoscut în alte provincii ale Franței încât locuitorii din Île-de-France, în scopul de a o putea onora pe Fecioara Maria, au creat un pelerinaj secundar în pădurea Rouvray (din care unele rămăşiţe se găsesc în Bois de Boulogne).

- Advertisement -spot_img

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole apărute

Cea mai bună vrăjitoare din lume – vrăjitoarea Morgana – a primit mulțumiri din Chișinău și Bălți

Am căutat cu asiduitate o vrăjitoare foarte bună și am avut noroc cu carul. Mii de mulţumiri doamnei vrăjitoare...

Nu am crezut în vrăji şi farmece

Nu am crezut în vrăji şi farmece cu toate că mi se întîmplau necazuri unul după altul. Întâmplător, m-a oprit o țigancă frumosă care m-a fixat şi mi-a spus adevărul.
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img