miercuri, 22 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Iahtul bântuit al lui Errol Flynn

Trebuie citit

Iahtul Zaca, echipat cu un motor auxiliar, a fost construit în 1930, după planurile lui Garland Rotch de către șantierul Nunes Brothers Sausalito, din California. Cuvântul zaca înseamnă în limba chumash “sat” sau “șef”.
După ce a servit în Marina SUA între 1942-1944, Zaca a devenit proprietatea actorului Errol Flynn. Ambarcaţiunea a participat la filmările peliculei Doamna din Shanghai.

Errol_Flynn's_Zaca
Sursă foto: Wikipedia

În 1934 și 1937, proprietarul său Templeton Crocker l-a luat pe Zaca, într-o croazieră de-a lungul coastei Pacificului, pe biologul şi exploratorul William Beebe ( inventatorul batisferei), care va descrie rezultatele acestor două expediții științifice și va pune bazele ecologiei în cărțile sale: The Zaca Venture și The Book of Bays.
În 1942 Marinei SUA, care avea nevoie de un vas mic, care putea oferi misiuni de patrulare și de salvare în zona San Francisco, a cumpărat iahtul Zaca de la Templeton Crocker şi l-a redenumit USS Zaca (nume de cod IX-73) dându-l în exploatare la Western Sea Frontier.

Errol Flynn
Errol Flynn

În octombrie 1944, fregatele din cadrul Escort Squadron 41 au intrat în acţiune în timp ce Zaca a fost lăsat să acosteze pe Treasure Island, în California. Zaca a fost radiată din lista US Navy în noiembrie 1944.
În 1950, iahtul Zaca a traversat Atlanticul şi a intrat în Marea Mediterană unde a staţionat mult timp la docurile de la Club Nautico din Palma de Majorca. Errol Flynn și cea de-a treia soție a lui, Pat Wymore au trăi la bordul iahtului până la moartea lui Flynn.
Nouă ani mai târziu, în octombrie, Flynn a zburat la Vancouver (un milionar George Caldough, dorea să închirieze iahtul Zaca), dar a murit acolo, aparent datorită unui atac de cord.
Se crede că iahtul Zaca ar fi bântuit. Unii martori ar fi văzut fantoma marelui actor american plimbându-se pe punte, au auzit muzică, voci şi râsete ca şi cum la bord ar fi avut loc o petrecere pe cinste.

Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din străinătate pentru vrăjitoarea Margareta

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Margareta pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi după ce i se făcuseră farmece puternice

Mulțumiri din Europa și America pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe

Mulţumesc mult vrăjitoarei Rodica Gheorghe deoarece m-a rezolvat de impotenţă şi de alcoolism pe tata. A fost incredibil ceea ce a...

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Italia și Brazilia pentru regina magiei negre Morgana

Am iubit-o întotdeauna! Eram căsătorit cu altă femeie dar mi-am asumat riscul, am divorțat de aceasta pentru a mă...

Mai multe articole ca acesta