luni, 22 iulie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Cultul mumificării în Egiptul antic

Trebuie citit

Ce este mumificarea?

Protecţia iniţială este de a asigura păstrarea permanentă a corpului, astfel încât să poată continua să trăiască în mormânt şi ca principiile intangibile ale personalităţii sale să poată găsi în el un sprijin permanent. Această preocupare a dat naştere la mumificare, ale căror ritualuri sunt la urma urmei materiale, pentru a determina carnea să nu putrezească, şi magice, pentru a face apel la puteri mai mari, în special la Isis, Neftis şi Anubis, a căror intervenţie va permite mortului pentru ale cărui ritualuri au fost făcute de a deveni “OSIRIS Untel”, adică aşa cum a ajutat-o pe Osiris să reînvie şi să devină suveran al imperiului  morţilor.

 

Foto de Klafubra. Sursa foto Egyptian collection at the British Museum, London, Wikipedia.
Foto de Klafubra. Sursa foto Egyptian collection at the British Museum, London, Wikipedia.

Descoperirea unei mumii într-un sarcofag din lemn, de o mare frumuseţe vechi de 2.300 de ani

O mumie veche de 2300 ani şi deosebit de frumoasă cu o mască funerară de aur şi un giulgiu colorat a fost excavată de la Saqqara, în apropiere de Cairo.

“Nu avem nimic asemănător în muzeele egiptene, în special în ceea ce priveşte strălucirea de culorile folosite şi masca funerară de aur.

Aceste scene sunt cele mai frumoase pe care le-am văzut vreodată în viaţa mea pe o mumie “, a spus secretarul general de presă al Consiliului Suprem al Antichităţilor egiptene Zahi Hawas, care a spus că ar putea fi” cea mai frumoasă mumie descoperită vreodată în Egipt. ”
Mumia, a cărei identitate nu a fost încă stabilită, datează din dinastia a XXX-a (378-341 î.Hr.), înlocuită de perşi, care vor guverna ţara timp de cincisprezece ani înainte de cucerirea ei de către Alexandru cel Mare.
„Fineţea trăsăturilor feţei prezentate pe masca moartea este remarcabilă”, spune Hawass, care crede că mumia aparţine unui om bogat.
După identificare, mumia va fi afişată la muzeul Imhotep de la Saqqara, aflat la douăzeci de mile sud de Cairo. Mumia a fost închisă într-un sarcofag de lemn îngropat in nisip în necropola regelui Teti I (rege al dinastiei) la Saqqara, complex funerar celebru pentru piramida faraonului Djoser, construită în prima jumătate a mileniului al treilea de Imhotep, primul arhitect cunoscut în istorie.

Giulgiul din lână şi papirusul care acoperă mumia din cap şi până în picioare, prezintă scene care îl ilustrează pe zeul morţii Anubis pregătind corpul în timp ce zeii Osiris, Horus şi cei patru copii ai săi cu capete şoimi, sunt aşezaţi la masa ofrandelor.

Zeiţa adevărului şi dreptăţii MAAT  se află alături cu aripile desfăcute.
Scene din viaţa de Apoi pe care le reprezentau vechii egipteni, sunt de asemenea pictate pe giulgiu în mai multe culori vibrante, cu o dominantă  de albastru.

Au fost descoperite, de asemenea, două uşi false în această zonă, împreună cu mumia. Conform credinţelor din acel timp, aceste uşi false serveau sufletelor celor morţi de a-şi părăsi mormintele.

Una dintre aceste două uşi sculptate în calcar, aparţinea inspectorului ofrandelor şi alta unui mare judecător .

O mumie datând din timpul dinastiei a XXVI-a, în stare bună de conservare, a fost descoperită de către o echipă de arheologi australieni în aceeaşi zonă de excavare.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri recente pentru vrăjitoarea Mercedeza din Craiova

Am avut mari probleme cu jocurile de noroc şi mi-am pierdut averea din prostie. Dar din fericire, am găsit un sprijin nesperat la doamna Mercedeza din Craiova, care s-a luptat enorm cu demonii din mine

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Arad și Germania pentru vrăjitoarea Margareta

Am apelat la vrăjitoarea Margareta pentru a-mi aduce soţul acasă, deoarece s-a încurcat chiar cu şefa lui, o femei...

Mulțumiri din Anglia și America pentru regina magiei albe Maria Câmpina

Doamna vrăjitoare Maria Câmpina, regina magiei albe din România, a rezolvat cazul meu extrem de repede și definitiv, după...

Mai multe articole ca acesta