miercuri, 22 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Confirmarea autenticităţii craniului mic de la Tafilalet

Trebuie citit

Un craniu minuscul, descoperit de un tânăr paleontolog amator în iulie 2006 în apropiere de Erfud pe un sit recunoscut pentru fosilele sale de ortocere şi de goniatite, a fost autentificat de oamenii de ştiinţă. Este într-adevăr un craniu autentic şi nu unul fasonat, a asigurat dr. Alaoui Abdelkader, radialog şi director al spitalului Moulay Ali Chrif, după ce a efectuat un examen tomodensitometric (scanare cu raze X).

Craniul a cărei mărime nu o depăşeşte pe cea a unui măr (circumferinţa de 18,4cm) a fost descoperit pe un teren din Devonian, ceea ce dă o idee asupra vârstei sale care ar putea data de 360 de milioane de ani.

Rezultatele sunt fascinante şi sunt cu adevărat mirat în faţa plasticităţii biologice a acestui craniu, a declarat dr. Alaoui, subliniând că informaţiile numerice (densităţile) oferite de scanare sunt conforme valorilor densităţii osoase.

Cred că acest craniu ascunde încă surprize, a declarat el făcând referire la eventuala fosilizare a creierului. Imaginile furnizate de scanare, dezvăluie o arhitectură particulară şi o densitate foarte slabă, lăsând speranţa de a se găsi un creier fosilizat şi nu un banal mulaj endocrin natural, a susţinut dr. Alaoui.

 

Un craniu minuscul, descoperit de un tânăr paleontolog amator în iulie 2006 în apropiere de Erfud pe un sit recunoscut pentru fosilele sale de ortocere şi de goniatite, a fost autentificat de oamenii de ştiinţă.

 

 

Mohamed Zarouit, a avansat ideea că craniul fosilă este de genul Homo. Judecând după dinţii săi neuzaţi, este vorba de un adult, a susţinut el.

Craniul prezintă caracteristicile geniului Homo, după cum o atestă poziţia găurii occipitale (centrate), mandibula (scurtă, parabolică), unghiul simfizar (obtuz, poziţia sa în retragere), fruntea (înaltă şi bombată, ca spatele craniului) şi formula dentară (estimat a avea 32 de dinţi, inseraţi vertical), a precizat el.

 

 

Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din străinătate pentru vrăjitoarea Margareta

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Margareta pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi după ce i se făcuseră farmece puternice

Mulțumiri din Europa și America pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe

Mulţumesc mult vrăjitoarei Rodica Gheorghe deoarece m-a rezolvat de impotenţă şi de alcoolism pe tata. A fost incredibil ceea ce a...

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Italia și Brazilia pentru regina magiei negre Morgana

Am iubit-o întotdeauna! Eram căsătorit cu altă femeie dar mi-am asumat riscul, am divorțat de aceasta pentru a mă...

Mai multe articole ca acesta