sâmbătă, 18 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Câteva sincronizări fericite ale Istoriei

Trebuie citit

Descoperirea energiei atomice, ADN-ului şi invenţia primelor calculatoare au intervenit după căderea lui Hitler şi a Germaniei naziste. Cursul istoriei ar fi fost dramatic de diferit dacă Hitler ar fi putut dispune de bomba atomică pentru război, de calculatoare pentru fişele indivizilor şi supraveghere electronică şi de manipulări genetice pentru experienţe monstruoase ale medicilor nazişti.

În 1990, Saddam Hussein a invadat Kuweit-ul după sosirea la putere a lui Gorbaciov. În timpurile vechilor regimuri comuniste, o intervenţie militară masivă a SUA contra unei ţări aliate URSS-ului ar fi fost imposibilă fără a se declanşa un al treilea război mondial.

 

 

 

Descoperiri simultane

Se întâmplă des ca o descoperire importantă să fie făcută simultan de mai mulţi cercetători, în ţări diferite şi la un interval de câteva zile. Totul se petrece ca şi cum creierele cercetătorilor, foarte sensibilizate la un acelaşi domeniu de cercetare în acelaşi moment, ar putea capta informaţii emise de creierul colegilor lor. O altă ipoteză: la începutul descoperirii lor, primii cercetători au creat simultan informaţia corespondentă într-un fel de « memorie colectivă », făcând astfel ca această informaţie să fie captată de alte creiere.

 

 

Descoperirea simultană a particulei PSI

Burton Richter, director la Stanford Linear Accelerator Center, conducea grupul care a conceput şi construit inelul de stocare SPEAR, care a început să funcţioneze în 1973. Graţie acestui accelerator el şi echipa sa au descoperit în 1974 o nouă particulă, pe care au numit-o PSI.

Samuel Ting a făcut aceeaşi descoperire, numind însă particula “J”. Independent şi aproape simultan, la Brookhaven, pe coasta de est a SUA. Cei doi cercetători au împărţit premiul Nobel de fizică în 1976.

 

Articolul precedent
Articolul următor

1 comentariu

  1. It is perfect time to make some plans for the longer term and it is time to be happy.
    I have learn this post and if I could I want to suggest you few fascinating issues or advice.
    Perhaps you can write subsequent articles relating to this article.
    I desire to read more things about it!

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri noi pentru vrăjitoarea Margareta

Îi mulţumesc doamnei vrăjitoare Margareta pentru susţinera acordată, căci datorită ei am reuşit să scap de un dușman feroce...

Mulţumiri pentru vrăjitoarea Elena Minodora din Paraguay și Europa

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Elena Minodora, de pe siteul www.vrajitoarero.com, pentru că prin harul său arhirecunoscut în întreaga lume,...

Mulţumiri noi pentru vrăjitoarea Cristina

Aduc mii de mulţumiri doamnei vrăjitoare Cristina deoarece m-a salvat de blestemul pe care îl aveam făcut de o vecină

Vrăjitoarea Venus are cele mai puternice leacuri

Făcătoarea de minuni Venus rezolvă în cea mai puternică lună din an, Aprilie, toate problemele cu care vă confruntați....

Mai multe articole ca acesta