marți, 21 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Castelul bântuit Muncaster

Trebuie citit

Castelul Muncaster este cunoscut ca fiind una dintre clădirile cele mai bântuite din Marea Britanie. Este amplasat în peisajul montan specatulos de la Lake District şi a fost ridicat în urmă cu aproximativ 800 de ani.
Fundaţiile romane, pe care a fost construit castelul, datează din anul 79 e. n., declară arheologii care au făcut excavări recente. Acesta a fost clădit, extins şi renovat practic în fiecare eră istorică. Castelul a fost oferit familiei Pennington în 1208 şi a reușit să se mențină de-a lungul veacurilor, se zice, datorită “Norocului Muncaster”, un bol de cristal dăruit familiei în 1464 de către Henric al VI-lea. Se spune că, atâta timp cât vasul va rămâne intact, Penningtonii vor trăi în castel. Vasul este şi astăzi intact!
În secolele XVII şi XVIII familia a trăit fericită în castel. În 1783, pentru că exista un un post vacant de pair a fost creat primul Baron Muncaster. El a efectuat renovări extinse şi a cerut să se planteze majoritate copacilor cu lemn de esenţă tare care înconjoară castelul. A fost urmat de fratele său, generalul Lowther Pennington.
Din 1992, mulţi oameni de ştiinţă şi cercetători au încercat să descopere misterul de la castelul Muncaster, dar în zadar. Nimeni nu este în măsură să explice rațional fenomenele paranormale care au loc aici. Cu toate acestea, știm că ele se produc frecvent, în special în sala de tapiserie.

Muncaster_Castle_morris_edited
Sursă foto: Wikipedia

Majoritatea vizitatorilor care au stat în această parte a castelului s-au plâns că au auzit urme de paşi, au obseravat uşi care se deschid singure, au simțit schimbări bruşte de temperatură, dureri în piept semnificative și cineva care i-a lovit în spate. Alții, spun că au auzit copii care strigau și femei care jeleau în toiul nopții. Este important de precizat că sala de tapiserie funcţiona cândva ca o grădiniță. Se pare, de asemenea, că un număr de copii au fost uciși în această cameră.

Vizitatorii spun, de asemenea, că au fost în contact cu un poltergeist în timpul șederii lor la castelul de la Muncaster. Ei ar fi întâlnit o fantomă care rătăcea şi avea faţa transfigurată. Această fantomă ar fi Mary Bragg, o tânără ucisă și atârnată pe ușa din față a castelului Muncaster de doi tineri beți în secolul al 19-lea, mai precis în 1805.
Alții susțin că au văzut o fantomă fără cap care rătăcea fără țintă. Ar fi vorba de un tâmplar ucis în jurul anului 1600 de către Thomas Skelton, poreclit “Fool Tom”, bufonul castelului în secolul 16-lea. Acesta din urmă ar fi primit ordin de la Sir Pennington, de a-l decapita pe dulgherul care a avut o aventură cu fiica sa Helwise.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulțumiri din Europa și America pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe

Mulţumesc mult vrăjitoarei Rodica Gheorghe deoarece m-a rezolvat de impotenţă şi de alcoolism pe tata. A fost incredibil ceea ce a...

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Italia și Brazilia pentru regina magiei negre Morgana

Am iubit-o întotdeauna! Eram căsătorit cu altă femeie dar mi-am asumat riscul, am divorțat de aceasta pentru a mă...

Mulţumiri din Baia Mare și Anglia pentru vrăjitoarea Anastasia Venus – cream mai puternică vrăjitoare din Europa

Aduc mii de mulţumiri prin intermediul acestui site doamnei vrpjitoare Anastasia Venus, cea mai puternică și tare din Europa,...

Mai multe articole ca acesta