miercuri, 28 februarie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Bodie, cel mai faimos oraş fantomă din California

Trebuie citit

Bodie este un oraş fantomă situat în California, pe versantul estic al Sierra Nevada, în comitatul Mono, la aproximativ 120 km sud-est de Lake Tahoe şi la o altitudine de 2.550 metri.

Bodie_ghost_town
Sursă foto: Wikipedia

În 1859, un prospector pe nume W. S. Bodey, a descoperit aici aur şi a dat numele său unei tabere miniere. În același an însă, în luna noiembrie, Bodey a pierit într-o furtună de zăpadă, după o călătorie de aprovizionare la Monoville.
În 1876, compania Standard a descoperit un filon exploatabil și micuţa tabără minieră izolată, care nu găzduia decât câţiva prospectori s-a transformat rapid într-un oraș cu perspective care s-a numit Bodie. În total, cantitatea de aur produsă la Bodie a fost evaluată la 34 milioane de dolari.
Construit în timpul Goanei după aur din California, orașul a ajuns la o populație de 10.000 de locuitori în 1880 (era al doilea oraș din California, la acel moment), înainte de a fi abandonat treptat după două incendii devastatoare.
Ca un oraș minier aflat în plină expansiune, Bodie a avut avantajele marilor orașe, inclusiv două bănci, o fanfară, o cale ferată, o asociație de minerit și a lucrătorilor, mai multe ziare și o închisoare.
La apogeul său, Bodie număra șaizeci și cinci de saloane care şi-au deschis porțile pe strada principală lungă de aproximativ doi kilometri. Crimele, împuşcăturile, luptele și jafurile erau la ordinea zilei. O legendă spune că o fetiță, aflând că ea și familia se vor îndrepta spre Bodie, a făcut o rugăcine de noapte interesantă: “La revedere Doamne, mergem la Bodie. ”
Transporturile de aur părăseau mina având destinaţiile: Carson City şi Nevada, trecând prin Aurora, Wellington și Gardnerville. Cele mai multe expedieri erau escortate de o pază armată numeroasă.
În prezent există aproximativ 5% din clădirile de epocă. Oraşul fantomă a suferit daune enorme în 1932 din cauza unui incendiu, centru său fiind aproape în întregime distrus. Mulţi cred că oraşul ar fi bântuit şi se tem să-i prindă noaptea în el sau chiar în împrejurimi.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri noi pentru vrăjitoarea Margareta

Îi mulţumesc doamnei vrăjitoare Margareta pentru susţinera acordată, căci datorită ei am reuşit să scap de un dușman feroce...

Mulţumiri din Turcia și Italia pentru vrăjitoarea Elena Minodora

Mulţumesc enorm doamnei vrăjitoare Elena Minodora, pe care am găsit-o cu anunț pe www.vrajtoarero.com care a reuşit să mă...

Mulţumiri foarte recente din Transilvania pentru cea mai puternică vrăjitoare din Europa – vrăjitoarea Anastasia Venus

Bună, dragi prieteni! Chiar nu știu exact dacă el s-ar fi întors la mine, dacă nu apelam la doamna...

Mulţumiri pentru tămăduitoarea Hara primite din Ardeal și Germania

Soţia mea frumoasă, apetisantă, dornică de aventuri și rea a plecat de acasă fără nicio explicaţie, în lumea mare,...

Mai multe articole ca acesta