miercuri, 28 februarie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Annie Oakley, femeia admirată de Sitting Bull şi de kaiserul Wilhelm al II-lea

Trebuie citit

Ca şi Calamity Jane, Annie Oakley a fost una dintre femeile legendare ale Vestului american, celebră pentru faptul că era redutabilă la tir.

sursa foto Wikipedia
sursa foto Wikipedia

S-a născut la 13 august 1860 la Greenville, în comitatul Darke, în Ohio. Era al cincilea dintr-o familie de şapte copii. A început să vâneze de la vârsta de nouă ani pentru a-şi putea hrăni fraţii mai mici. Mama ei devenise văduvă după ce, în 1866, soţul i-a murit din cauza unei pneumonii. Foarte repede, Annie a devenit recunoscută ca o trăgătoare ieşită din comun.
De la vârsta de 16 ani, s-a mutat la Cincinnati pentru a participa la un concurs de tir cu Frank E. Butler, un lunetist renumit care se producea într-un spectacol și care de obicei, iubea să concureze alături de trăgători locali. După ce l-a bătut fără drept de apel (25 din 25 contra 24 pentru Butler), Annie s-a căsătorit cu el la 23 august 1876 și a devenit asistentul lui pentru un spectacol itinerant.
În 1885, cei doi aveau programul lor de mare succes intitulat Buffalo Bill Wild West Show, unde ea era poreclită “micuţa femeie care împușcă sigur” , o poreclă care i se datora de la Sitting Bull, şeful tribului Lakota, care a participat la faimoasa bătălie de la Little Big Horn (Annie nu măsura mai mult de 1,50 m) .
Soțul ei era mândru de talentul ei și i-a devenit manager. Talentul manifestat de Annie Oakley atrăgea mulțimile iar cei doi ştiau să profite de această oportunitate pentru a face bani.

sursa foto Wikipedia
sursa foto Wikipedia

 

De exemplu, una dintre probele de rezistenţă pe care ea o stăpânea cu mare succes era de a tăia o carte de joc în două prin împuşcături de la 28 de metri distanță!
În timpul unui turneu efectuat în Europa, de asemenea, ea şi-a experimentat precizia în acest domeniu cu Kaiserul Wilhelm al II-lea al Germaniei, căruia i-a cerut să ţină o țigară în mână.

În 1901, Annie a fost grav rănită într-un accident de tren, care a necesitat cinci operații majore, dar s-a recuperat uimitor de bine și şi-a reluat cariera. Cu toate că se mişca mult mult dificil spre sfârșitul vieții sale, nu şi-a pierdut nicio abilitate la tir: la 62 de ani, încă atingea un rând de 100 de ținte din lut, de la aproape 15 de metri distanță.
Annie Oakley a murit în Greenville, Ohio, la vârsta de 66 de ani.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri noi pentru vrăjitoarea Margareta

Îi mulţumesc doamnei vrăjitoare Margareta pentru susţinera acordată, căci datorită ei am reuşit să scap de un dușman feroce...

Mulţumiri din Turcia și Italia pentru vrăjitoarea Elena Minodora

Mulţumesc enorm doamnei vrăjitoare Elena Minodora, pe care am găsit-o cu anunț pe www.vrajtoarero.com care a reuşit să mă...

Mulţumiri foarte recente din Transilvania pentru cea mai puternică vrăjitoare din Europa – vrăjitoarea Anastasia Venus

Bună, dragi prieteni! Chiar nu știu exact dacă el s-ar fi întors la mine, dacă nu apelam la doamna...

Mulţumiri pentru tămăduitoarea Hara primite din Ardeal și Germania

Soţia mea frumoasă, apetisantă, dornică de aventuri și rea a plecat de acasă fără nicio explicaţie, în lumea mare,...

Mai multe articole ca acesta