duminică, 10 decembrie, 2023
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Visele premonitorii

Trebuie citit

Visele premonitorii au înflăcărat de multe ori imaginaţia oamenilor şi reprezintă un mare mister pentru noi.
Un vis premonitoriu pretinde că tratează un subiect adevărat, uneori de natură simbolică și pare să fie o reprezentare a unei situații, a unui eveniment extern prezent sau viitor despre care cel care visează nu a avut cunoștință la momentul în care a adormit.

GearsGIF
Recunoașterea și interpretarea sa sunt uneori foarte greu de crezut. Faimosul psiholog şi eseist elveţian Carl Gustav Jung, a fost un pioner al psihologiei profunzimilor subliniând legătura existentă între structură şi psihic şi manifestările sale culturale. Savantul elveţian s-a ocupat de interpretare viselor în psihologia analitică şi a raportat cazul unui rege care a vrut să invadeze țara vecină, dar nu știu dacă se va ajunge acolo.
Regele a avut un vis în care a văzut o țară invadată și a crezut că era un vis care anunța succesul afacerii sale. A început să pătrundă în teritoriul inamic, iar inamicul a profitat pentru a-i invada țara. S-a interpretat că visul anunţa invazia unei țări.
De-a lungul timpului s-au avansat mai multe explicaţii care să explice visele premonitorii. Prima este faptul că la un moment dat, creierul înregistrează evenimentul unei microsecunde înainte pe care apoi îl repertorizează în amintirile memoriei pe termen lung. De fapt, aceasta este o disfuncţie a creierului numită sentimentul de déjà-vu.
O altă explicaţie propusă de către oamenii de ştiinţă este că, de ce nu, creierul ne poate propune un scenariu pe care l-a creat. Dar mai există şi varianta unor capacităţi extra-senzoriale.

- Advertisement -spot_img

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Ultimele articole apărute

Cea mai bună vrăjitoare din lume – vrăjitoarea Morgana – a primit mulțumiri din Chișinău și Bălți

Am căutat cu asiduitate o vrăjitoare foarte bună și am avut noroc cu carul. Mii de mulţumiri doamnei vrăjitoare...

Nu am crezut în vrăji şi farmece

Nu am crezut în vrăji şi farmece cu toate că mi se întîmplau necazuri unul după altul. Întâmplător, m-a oprit o țigancă frumosă care m-a fixat şi mi-a spus adevărul.
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img