luni, 22 iulie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Un Stonehenge al Amazoniei descoperit la graniţa cu Guyana

Trebuie citit

Arheologii brazilieni au descoperit un observator pre-colonial, care ar putea datează de cel puţin 2000 de ani în statul amazonian Amapa (situat în nordul ţării), la granița cu Guyana.
Site-ul descoperit la Calçoene, o zonă îndepărtată de Amapa, aflată la 390 km de capitala Macapa, este format din 127 de blocuri de granit, de aproximativ trei metri înălțime, dispuse într-un cerc, la intervale regulate, într-un luminiş, a declarat arheologul Mariana Petry Cabral, cotidianului O Globo.

Foto de Yurileveratto – sursa Wikipedia.
Foto de Yurileveratto – sursa Wikipedia.

Conform cercetătorului Institutului de Cercetare științifică și tehnologică de la Amapa (AIPE), “doar o societate culturală complexă ar fi putut construi un astfel de monument”, ceea ce respinge ideea preconcepută că Amazonia nu ar fi adăpostit niciodată societăți dezvoltate.
Deocamdată, este imposibil să se cunoască cu exactitate vârsta monumentului. Estimarea preliminară variază între 500 și 2000 de ani şi se bazează pe fragmente ceramice, găsite în apropiere.
Mariana Cabral crede că ar fi vorba despre un fel de templu, probabil folosit ca un observator astronomic, deoarece blocurile de granit sunt aranjate pentru a marca solstițiul de iarnă. În decembrie, soarele trece exact în mijlocul uneia dintre ele, străpuns de un orificiu.
Ştim că popoarele amazoniene antice se orientau graţie poziției stelelor și ciclurilor lunii pentru a-şi efectua ritualurile religioase.
Cercetători din AIPE consideră că monumentul este un soi de “Stonehenge al Amazoniei”, celebrul complex megalitic situat în. Până în prezent, nu știm exact funcția sa și nu este clar modul în care pietrele uriașe au fost transportate acolo în urmă cu 5.000 de ani.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Arad și Germania pentru vrăjitoarea Margareta

Am apelat la vrăjitoarea Margareta pentru a-mi aduce soţul acasă, deoarece s-a încurcat chiar cu şefa lui, o femei...

Mulțumiri din Anglia și America pentru regina magiei albe Maria Câmpina

Doamna vrăjitoare Maria Câmpina, regina magiei albe din România, a rezolvat cazul meu extrem de repede și definitiv, după...

Mulţumiri recente pentru vrăjitoarea Ramona din Satu Mare și Londra

Sincere mulţumiri profesionistei în magie, vrăjitoarea Ramona, pe care o recomand cu căldură tuturor celor care aveţi problem serioase...

Mai multe articole ca acesta