sâmbătă, 18 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Spectrul lui Corey din Salem le-a cerut femeilor să scrie în cartea diavolului

Trebuie citit

Giles Corey, sau Cory ori Coree (1612 – 19 septembrie 1692) este victimă recunoscută din cadrul procesului vrăjitoarelor din Salem.

 

Ilustratie de Mary Walcott, Wikipedia.
Ilustratie de Mary Walcott, Wikipedia.

 

Corey era un fermier prosper, relativ mitocan, care trăia la sud-vest de satul Salem (acum Danvers, SUA). El a fost acuzat de vrăjitorie în aprilie 1692, alături de Ann Putnam și Abigail Williams.
Ann Putnam a afirmat că spectrul lui Corey i-a cerut să scrie în cartea diavolului; mai târziu, a adăugat că o fantomă a învățat-o că a fost ucisă de Corey.
Alte fete au confirmat aceste acuzaţii evocând atacuri executate de spectrul lui.
Se pare că Corey și soția sa Martha aparțineau cercului de relații al familiei Porter, care s-a opus fracțiunii familiei Putnam. Corey este adesea descris ca fiind un bătrân încăpățânat și dificil, care a criticat acuzaţiile care i se aduceau pentru fapte de vrăjitorie.
Cazul Corey a început să fie judecat la 18 aprilie 1692. Corey a fost apoi închis timp de câteva luni, cu soția sa Martha. Audierea în faţa judecătorilor s-a ţinut în septembrie, când a venit o duzină de martori ca să depună mărturie împotriva lui Corey. Dar el a refuzat să pledeze vinovat.
Multă vreme s-a crezut că se datora, probabil, temei de a-şi vedea averea confiscată dee stat, dar foarte probabil era că el știa că era deja condamnat.
De asemenea, a refuzat să-și apere acuzațiile pentru că a refuzat procesul în sine. Deoarece a ales să rămână tăcut, Giles Corey a fost condamnat să se supună unei acumulări de pietre pe corp în scopul de a-l strivi. Dar această sancțiune cumplită nu a fost niciodată aplicată în colonia din Massachusetts.
Corey a murit după trei zile, la 19 septembrie 1692. Soția sa Martha s-a spânzurat după trei zile.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri noi pentru vrăjitoarea Margareta

Îi mulţumesc doamnei vrăjitoare Margareta pentru susţinera acordată, căci datorită ei am reuşit să scap de un dușman feroce...

Mulţumiri pentru vrăjitoarea Elena Minodora din Paraguay și Europa

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Elena Minodora, de pe siteul www.vrajitoarero.com, pentru că prin harul său arhirecunoscut în întreaga lume,...

Mulţumiri noi pentru vrăjitoarea Cristina

Aduc mii de mulţumiri doamnei vrăjitoare Cristina deoarece m-a salvat de blestemul pe care îl aveam făcut de o vecină

Vrăjitoarea Venus are cele mai puternice leacuri

Făcătoarea de minuni Venus rezolvă în cea mai puternică lună din an, Aprilie, toate problemele cu care vă confruntați....

Mai multe articole ca acesta