duminică, 21 iulie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Războiul Castellammarese

Trebuie citit
Giuseppe Masseria. Sursa Wikipedia.
Giuseppe Masseria. Sursa Wikipedia.

Războiul Castellammarese este numele dat luptei între două clanuri ale Cosa Nostra instalate la New York dominând crima din această super metropolă americană, în 1930-1931. Din acest război a rezultat o transformare a peisajului criminal nord-american, ordinea mafioţilor sicilieni tradiţionalişti fiind înlocuită printr-o nouă generaţie care va crea Sindicatul crimei.
Unul dintre cele două clanuri era condus de Salvatore Maranzano, născut în 1868. Acest sicilian fascinat de Iulius Cezar şi de moravuri foarte tradiţionale, a fost trimis în America în 1918 de puternicul naş din Castelammare del Golfo (în apropiere de Palermo), don Vito Cascio Ferro, al cărui proiect era de a construi un imperiu mafiot transatlantic.
Acest proiect ambiţios a fost însă contracarat de urmăririle locotenentului de poliţie Joseph Petrosimo care l-a forţat să părăsească teritoriul american (înainte de a fi asasinat în timpul unei anchete în Sicilia în 1909), apoi de Mussolini, care l-a închis în 1929.
Echipa lui Maranzano cuprindea transfugi sicilieni, cum ar fi Joseph Bonanno şi Joseph Profaci, viitori naşi ai uneia dintre cele cinci familii new-yorkeze. Clanul advers era cel al lui Joe Masseria zis The Boss, născut în 1879, imigrat în 1930 şi urmaş al familiei Morello în 1920, după o serie de asasinate.
Deschisă la persoanele care nu proveneau din Sicilia, echipa sa includea nume devenite apoi celebre cum ar fi Al Capone, Lucky Luciano, Albert Anastasia, Vito Genovere, Willie Moretti, Joe Adonis şi Frank Costello.

 

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Vrăjitoarea Mercedeza din Craiova m-a salvat de farmece

Vrăjitoarea Mercedeza din Craiova m-a salvat de farmecele pe care mi le-a făcut bunica iubitei mele, o vrăjitoare rea....

Mulţumiri din Europa pentru vrăjitoarea Delia din Craiova

Nu visam că o să ajung să mi se facă vrăji, mai ales că nu credeam în ele până...

M-a scăpat de la falimentul firmei și de argintul viu

Doresc să mulţumesc expres vrăjitoarei Maria din Craiova deoarece prin harul ei, m-a scăpat de la falimentul firmei şi...

Mulţumiri din Europa pentru vrăjitoarea Mercedeza

Doamna  vrăjitoare Mercedeza pentru mine este ca un înger păzitor, credeţi-mă. Înainte să apelez la dânsa orice încercam să fac mi se întorcea totul pe dos în toate privinţele, eram lipsită de orice speranţă

Mai multe articole ca acesta