sâmbătă, 18 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Miracolul euharistic de la Blanot

Trebuie citit

În anul 1331, în timp ce un preot distribuia comuniunea, un fragment de hostie consacrată s-ar fi transformat, în mod miraculos, într-o picătură de sânge.

La 31 martie 1331, în ziua de Paști, părinte Hughues din Baumes, pastor în satul burgund Blanot (Franţa) distribuia comuniunea în timpul mesei. În acea epocă era obiceiul ca două persoane să ţină o pânză deschisă preotului în timpul festivităților care adunau împreună o mare mulțime de oameni, pentru a preveni ca hostia să cadă pe sol.
După distribuirea ultimei hostii, care a fost dată unei văduve în vârstă numită Jacquette Effours de Renaud, unul dintre cei doi asistenți, pe nume Thomas Caillot, l-a avertizat pe preot că un fragment de hostie s-a desprins și a căzut pe pânză: când doamna a vrut o recupereze, fragmentul s-a transformat într-o picătură de sânge!

Blanot hostie ok
Sursă foto: Wikipedia

Hugues din Baumes a tăiat atunci bucata de material unde se găsea bucata de hostie și a păstrat-o într-o raclă.
Informat cu privire la faptele petrecute chiar de sfintele Paşti, episcopul Pierre Bertrand a numit o comisie de anchetă, din care făcea parte Jean Javroisier, oficial, Hughues Chapelot, protopop de Lucenay și Etienne Angovrand, notar regal și apostolic.
După audierea martorilor, episcopul a concluzionat că fapta era de origine supranaturală și Papa Ioan al XXII-lea (care a inaugurat seria de papi din Avignon) a admis indulgențe speciale pentru pelerini.
Relicva se află într-o raclă de cristal şi este încă venerată, mai ales în ziua de Sf. Sacrament în biserica locală (care datează din secolul al XII-lea).

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri noi pentru vrăjitoarea Margareta

Îi mulţumesc doamnei vrăjitoare Margareta pentru susţinera acordată, căci datorită ei am reuşit să scap de un dușman feroce...

Mulţumiri pentru vrăjitoarea Elena Minodora din Paraguay și Europa

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Elena Minodora, de pe siteul www.vrajitoarero.com, pentru că prin harul său arhirecunoscut în întreaga lume,...

Mulţumiri noi pentru vrăjitoarea Cristina

Aduc mii de mulţumiri doamnei vrăjitoare Cristina deoarece m-a salvat de blestemul pe care îl aveam făcut de o vecină

Vrăjitoarea Venus are cele mai puternice leacuri

Făcătoarea de minuni Venus rezolvă în cea mai puternică lună din an, Aprilie, toate problemele cu care vă confruntați....

Mai multe articole ca acesta