luni, 22 iulie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Mamona

Trebuie citit

Mamona, în Noul Testament al Bibliei, este bogăția materială sau lăcomia, adesea personificată în divinitate și uneori inclusă în cele șapte căpetenii ale Iadului.

sursa Wikipedia
sursa Wikipedia

Mamona este un cuvânt aramaic care înseamnă la origine “bogat”. Cu toate acestea, etimologia sa este obscură. Unii îl aseamănă cu ebraicul Matmon, ceea ce înseamnă bani, comoară, în timp ce alții consideră că ar fi de origine feniciană, mommon însemnând profit. În Talmud și în Noul Testament, cuvântul “Mamona” înseamnă “posesie” (materială), dar este uneori personificat.
“Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni, căci întotdeauna acolo va urî pe unul și va iubi pe celălalt. Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona (Matei 6:24). ”
Cabaliştii foloseau des practica de a da unui înger numele funcției sale. Astfel, demonul Mamona a fost stabilit din context biblic. Mamona este demonul avariției.
Benedictinul Francisc Bussa din Leoni zis şi Sfântul Francisc Romanul (1384-1440), de origine nobiliară, îl prezenta pe Mamona ca fiind unul dintre cei trei prinţi ai iadului, supus numai lui Lucifer ( care înseamnă Purtătorul luminii). El este cel care manipulează diferitele păcate pe care le comit oamenii datorită iubirii de bani.

Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Arad și Germania pentru vrăjitoarea Margareta

Am apelat la vrăjitoarea Margareta pentru a-mi aduce soţul acasă, deoarece s-a încurcat chiar cu şefa lui, o femei...

Mulțumiri din Anglia și America pentru regina magiei albe Maria Câmpina

Doamna vrăjitoare Maria Câmpina, regina magiei albe din România, a rezolvat cazul meu extrem de repede și definitiv, după...

Mulţumiri recente pentru vrăjitoarea Ramona din Satu Mare și Londra

Sincere mulţumiri profesionistei în magie, vrăjitoarea Ramona, pe care o recomand cu căldură tuturor celor care aveţi problem serioase...

Mai multe articole ca acesta