Mistere

Irlanda misterioasă

0 37

Irlanda este un pământ al misterelor. Patria sfinţilor şi savanţilor, ea se scaldă într-o atmosferă supranaturală, unde întâlnim megaliţi, ruine, castele, vestigii celtice, martore ale unui trecut păgân şi creştin care dorm în tăcere în peisaje de o frumuseţe aproape ireală şi sălbatică. Insule stâncoase sunt măturate de vânturi. Irlanda este mistică! Legendele sale hrănesc profund imaginaţia scriitorilor şi artiştilor. În inima acestei moşteniri folclorice, în frig şi obscuritatea miilor de galerii subterane care traversează ţara, se ascund fantome şi alte entităţi, aşteptând cuminţi ora lor pentru a veni să-i bântuie pe cei vii.

Clonmacnois

Pe drumul Dublinului, în comitatul Offaly, în centrul Irlandei, există Clonmacnois, un vechi loc cu morminte şi ruine monastice, pe malurile lui Shannon. Fondată în anul 548 de Sf. Kieran, aici a fost unul dintre cele mai imprtante centre artistice şi culturale ale ţării. Din acest mic oraş activ şi erudit, nu au mai rămas decât câteva biserici, două turnuri rotunde şi mai multe cruci celtice, cea mai cunoscută fiind crucea Scriiturii, împodobită cu scene biblice.

Clonmacnois este considerat ca primul sit creştin istoric în Irlanda, fondat de Sf. Kieran. Mânăstirea de aici a fost jefuită de vikingi şi normanzi de mai multe ori în decursul secolelor (7 sau 8). Englezii au încercat apoi să o demoleze. Au avut loc scene barbare: violuri, crime brutale, femei şi copii asasinaţi fără milă, clădiri jefuite şi arse… Dar locuitorii au rămas şi au reconstruit după fiecare jaf. În cimitir, este îngropat ultimul rege al Irlandei, Rory O’ Connor.

Mulţi spun că locul ar fi bântuit de sufletele celor care au murit pe aceste pământuri. În orice caz, este ceva magic.

 

Piatra elocvenţei

În sudul ţării, în comitatul Cork, cel mai vast din Irlanda, se găsesc numeroase cercuri din piatră sau « inelele zânelor », cum sunt denumite. Funcţia lor rămâne însă obscură: ritualuri magice, cult primitiv sau ceremonii druidice? Nimeni nu ştie exact. Cea mai celebră dintre pietrele din Cork este cea a Castelului de la Blarney. Conform legendei, ea ar avea puterea magică de a da harul elocvenţei oricui ar încerca să o îmbrăţişeze, cu capul în jos. Şi aceste locuri se spune că sunt bântuite, în special castelul, unde predomină o ambianţă stranie.

 

Proleek dolmen. Autor Jon Sullivan, sursa Wikipedia.

 

 

Datând din sec. XI, castelul de la Blarney este situat în orăşelul cu acelaşi nume din comitatul Cork, în sudul Irlandei. Distrus în 1446, el a fost reconstruit de Dermont Mc Carthy, regele Munsterului. În vârful castelului se găseşte o « piatră de elocvenţă », veche, cu puteri misterioase. În dreptul ruinelor, atmosfera este stranie şi te cuprind brusc frisoanele, un sentiment de opresiune. Conform mai multor ipoteze, piatra de elocvenţă care a adus notorietate castelului ar fi fost adusă în Irlanda, fie de profetul Ieremia, fie de cavalerii întorşi din Cruciade.

În parcul castelului, se găseşte Rock Close, o grădină de roci, cu proprietăţi magice, care are reputaţia de a fi bântuită de fantoma unui druid! Mai multe edificii, cu forme stranii, sunt asociate cu legendele mistice cum ar fi « Scara vrăjitoarelor », care trebuiesc urcate şi coborâte cu ochii închişi, pentru a vă realiza o dorinţă.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrajitoare - Prezicator Gergely Eduard Rogere
Banner 300x150 Clairvoyant Aida Maria
Banner 300x150 Tamaduitoarea Adelina
Banner 300x150 Vrajitoarea Renata
Banner 300x150 Tamaduitoarea Hara
Banner 300x150 Clarvazatoarea Anastasia Venus ok555
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 300x150 vrajitoarea Delia din Craiova
Banner 300x150 Prezicatoarea Aurelia
Banner 300x150 Clarvazatoarea Mama Maria 3
Banner-300x150-Mercedeza
Banner 300x150 Vrajitoarea Rodica Gheorghe
Banner-300x150-vrajitoarea Ciresica-ok
banner-300x150-vrajitoare venus-3
Banner 300x150 Vrajitoarea Ramona Toader
Banner 300x150 vrajitoarea Elena Minodora 4

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Bucuresti

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Ploiesti

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Buzau

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Galati

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Craiova

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Brasov

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Timisoara

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Iasi

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Cluj Napoca

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Giurgiu

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Constanta

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Braila

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare America

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Italia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Spania

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Austria

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Franta

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Germania

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Cehia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Grecia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Ungaria

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Federatia Rusa

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Anglia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Olanda

Disclaimer

Redacția poate să folosească poze spre publicare, care ilustrează un anumit discurs jurnalistic, dar care conțin dreptul de autor. Se va menționa însă sursa acestora și faptul că prin publicare ( foto și/sau text) nu se vor aduce prejudicii persoanei respective.

Redacția va indica sursele fotografiei, acolo unde acestea se cunosc (autor, site, blog, platformă etc.). Pozele și sursele sunt verificate, online, în măsura în care se poate efectua acest proces jurnalistic, respectându-se principiul de verificare din minim 3 surse. În cadrul dreptului de comunicare, redacția respectă forma inițială a fotografiei și nu o va adapta (modifica).

vrajitoare

vrajitoare
vrajitoare