luni, 22 aprilie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Fecioara din Almudena

Trebuie citit

Fecioara din Almudena este o icoană medievală a Fecioarei Maria, mama lui Iisus Hristos. Imaginea Fecioarei servește ca patroană a oraşului Madrid, capitala Spaniei.

 

autor José Luiz Bernardes Ribeiro / CC-BY-SA-3.0.Sursa Wikipedia.
autor José Luiz Bernardes Ribeiro / CC-BY-SA-3.0.Sursa Wikipedia.

 

Ceea ce este însă curios, numele său provine din termenul arab Al Mudayna, care înseamnă cetate. Există mai multe legende cu privire la această icoană. O poveste spune că, în 712, înainte de capturarea orașului de către forțele musulmane care avansau înspăimântător, locuitorii orașului au ascuns icoana Fecioarei, pentru propria protecție, în interiorul zidurilor din jurul orașului.
În secolul al 11-lea, când Madridul a fost recucerit de regele Alfonso al VI-lea de Castilia, soldații creștini s-au străduit să găsească icoana. După zile de rugăciune, pe unul dintre pereţi a apărut pictograma Fecioarei, dezvăluind locul unde era ascunsă aceasta.
O altă legendă spune că soldaţii creștini care se apropiau de oraș, au avut o viziune a Mariei implorându-i să-i permită să-i conducă în oraș. La scurt timp, a avut loc o surpare miraculoasă a unui perete urmată de apariţia pictogramei care le arăta o cale de intrare prin pereți.

Catedrala din Madrid este dedicată Fecioarei din Almudena și ziua ei de sărbătoare, celebrată la 9 noiembrie, este o sărbătoare importantă în Madrid.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri pentru vrăjitoarea Sandra primite din Cluj Napoca și Europa

Mulţumesc enorm doamnei vrăjitoarei Sandra care a reuşit să mă scape de blestem și mi-a dezlegat cununiile. Simt că...

Mulțumiri pentru vrăjitoarea Mercedeza din America și Italia

Intrasem într-un anturaj nefast al jocurile de noroc, pierdeam zilele și nopțile la rând, eram dependent și făceam rău...

Mulţumiri recente pentru vrăjitoarea Mercedeza din Craiova

Am avut mari probleme cu jocurile de noroc şi mi-am pierdut averea din prostie. Dar din fericire, am găsit un sprijin nesperat la doamna Mercedeza din Craiova, care s-a luptat enorm cu demonii din mine

Mulțumiri pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe din America și Rusia

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Rodica Gheorghe pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi din braţele unei...

Mai multe articole ca acesta