marți, 21 mai, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Dormitorul bântuit al lui Lincoln

Trebuie citit

Dormitorul lui Lincoln este o cameră care se află la etajul 2 al Casei Albe și care face parte dintr-un set de camere care include Salonul lui Lincoln și Baia lui Lincoln.
A fost numit aşa după numele preşedintelui american asasinat Abraham Lincoln care l-a folosit ca birou. Încăperea a căpătat reputaţia de a fi bântuită de fantome.
Camera este utilizată de președinții Statelor Unite drept cameră de oaspeți și pentru a-şi onora susţinătorii politici. Este mobilată în stil victorian de la renovarea acesteia de către Harry S. Truman. Unele piese de mobilier au fost folosite sub președinția lui Lincoln (dar sunt anterioare acesteia), în special canapeaua și trei scaune asortate, două fotolii și patru scaune din cabinetul lui Lincoln.

birou Lincoln
Sursă foto: Wikipedia

Punctul central al camerei este patul lui Lincoln, un pat din lemn de trandafir care are 8 picioare şi o bordură mare, care ar fi fost cumpărat de către soţia preşedintelui, Mary Todd Lincoln ( o femeie nervoasă şi foarte critică de obicei) atunci când s-a ocupat de decorarea încăperii. Probabil că patul nu a fost niciodată folosită de Lincoln, ci mai degrabă de succesorii săi.
Când era președinte Abraham Lincoln, camera a fost folosită ca biroul său personal și ca sală de reuniune a Cabinetului prezidențial (toţi președinții din 1830-1902 au folosit încăperea în acest fel, până la construcţia aripei de vest a clădirii în 1902).
Sub președinția lui Lincoln tapițeria și covorul erau de culoare verde închis. Biroul se prezenta într-o anumită dezordine cu pereții acoperiți cu hărți ale Războiului Civil, ziare stivuite pe birou și pe mese și o cantitate mare de scrisori și de cereri individuale, precum şi două coșuri mari, adesea pline până sus.
Acest birou mai are o semnificaţie istorică excepţională: aici, preşedintele Abraham Lincoln a semnat Proclamaţia de emancipare a sclavilor la 1 ianuarie 1863. Unele surse indică în mod fals faptul că președintele Lincoln a murit acolo! De fapt, el a murit într-una din camerele private de la un etaj inferior.
În 1902, când colaboratorii președintelui s-au mutat în aripa de vest a Casei Albe, nou construită, camera a fost botezată “Camera Albastră”. Iar când interiorul Casei Albe a fost reconstruit în întregime sub Truman, camera a fost refăcută și dedicată președintelui Lincoln.
Ea a fost redecorată de mai multe ori în ultimii 50 de ani, în special în timpul renovării conduse de Jacqueline Kennedy, dar întotdeauna în stil victorian.
În 2004, Casa Albă a refăcut culorile camerei în stil victorian. Camera lui Lincoln a suferit o nouă renovare, sub președinția lui Bill Clinton. Ea a fost, de asemenea, cunoscută mai mult publicului, servind drept cameră pentru prieteni și susținătorii politice ai președintelui american. A suferit o nouă renovare sub preşedinţia lui George W. Bush.
În multe cazuri, vizitatorii dormitorului lui Lincoln afirmă că l-au văzut pe fostul preşedinte american Lincoln uitându-se pe fereastră, observând un câmp de luptă invizibil (fereastra are vedere spre peluza din sud). Theodore Roosevelt și Dwight D. Eisenhower ( al 34-lea preşedinte al Americii) au declarat la rândul lor că au simțit prezența starnie a lui Abraham Lincoln în cameră!
Eleanor Roosevelt a declarat: “Uneori, când am lucrat târziu în biroul meu, m-am simțit ca și cum cineva era în picioare în spatele meu. A trebuit să mă întorc și să privesc. ”
Există zvonuri că Winston Churchill l-a văzut, de asemenea, pe Lincoln în cameră. Amy Carter, pe atunci fiica adolescentă a președintelui Jimmy Carter în timpul unei nopți albe petrecută cu prietenii ei, au așteptat apariția fantomei lui Lincoln şi chiar au încercat să ia legătura cu ea, folosind un ouija, dar a fost în zadar.
Câinele lui Ronald Reagan lătra groaznic la ușa camerei lui Lincoln dar nu a intrat niciodată în ea!
Maureen Reagan, fiica fostului preşedinte american Ronald Reagan a pretins că a văzut apariții ciudate în cameră. Actorul Richard Dreyfuss a afirmat că a avut coșmaruri când a privit un portret al lui Lincoln care împodobește camera.
“Un procent semnificativ de persoane de aici nu vor să intre în camera Lincoln” , spunea Capricia Marshall, secretar de la Casa Albă sub președintele Bill Clinton. Cameristele și angajaţii de la Casa Albă susţin că au văzut fantoma lui Lincoln.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Italia și Brazilia pentru regina magiei negre Morgana

Am iubit-o întotdeauna! Eram căsătorit cu altă femeie dar mi-am asumat riscul, am divorțat de aceasta pentru a mă...

Mulţumiri din Baia Mare și Anglia pentru vrăjitoarea Anastasia Venus – cream mai puternică vrăjitoare din Europa

Aduc mii de mulţumiri prin intermediul acestui site doamnei vrpjitoare Anastasia Venus, cea mai puternică și tare din Europa,...

Mulţumiri din Baia Mare și Germania pentru vrăjitoarea Ramona

Trebuie să vă spun că am fost tare disperată datorită unei boli care mă ţinea la pat de luni...

Mai multe articole ca acesta