luni, 22 iulie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Cum au fost făcute piramidele din Egipt?

Trebuie citit

Teoria potrivit căreia piramidele au fost construite plecându-se de la pietre sintetice revine în actualitate.

 

ozn piramide
Cercetătorii francezi şi americani susţin că unele secţiuni ale piramidelor egiptene au putut fi fabricate din pietre sintetice şi turnate precum betonul.
Compoziţia pietrelor acestor monumente ar fi mult mai complexă decât cea a pietrelor din carierele de la Toura şi de la Maadi, de unde au fost extrase elementele mormintelor de la Gizeh.
Conform francezului Gilles Hug, de la Oficiul naţional de studii şi cercetări aerospaţiale, şi conform americanului Michel Barsum, de la Universitatea din Drexel, au fost utilizaţi geopolimeri.

O analiză efectuată prin radiografie şi cu ajutorul unei torţe de plasmă arată că anumite constituante din aceste pietre prezintă urmele unei reacţii chimice rapide care nu le-au permis o cristalizare naturală.
Această reacţie nu se explică însă dacă pietrele ar fi fost tăiate! Din contră, ea este de înţeles dacă se admite că ele au fost turnate ca betonul, estimează specialiştii. Chimistul francez Joseph Davidovits apără de 30 de ani teza folosirii betonului geopolimer pentru edificarea mormintelor faraonilor. Conform lui, blocurile din calcar natural reconstituite au fost turnate pe loc. Ele au fost constituite în mare majoritate din agregate de calcar natural şi din foarte puţină argilă kaolintică, un siliciu-aluminat care se dezagreghează în apă şi la care s-a adăugat varul stins.
Lucrările au fost publicate în “Science et Vie”, în 2001, iar revista a creat o controversă afirmând că piramidele erau făcute din pietre false.
Cercetătoarea Suzanne Raynaud, de la Centrul naţional pentru cercetare ştiinţifică din Franţa, a revelat atunci anomalii în eşantioanele prelevate pe aceste monumente în raport cu pietrele din cariere.

Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri din Anglia și din țară pentru clarvăzătoarea mama Maria din Buzău

Mulţumesc doamnei clarvăzătoare mama Maria din Buzău pentru binele pe care mi l-a făcut de curând. M-a lecuit de...

Mulțumiri din Arad și Germania pentru vrăjitoarea Margareta

Am apelat la vrăjitoarea Margareta pentru a-mi aduce soţul acasă, deoarece s-a încurcat chiar cu şefa lui, o femei...

Mulțumiri din Anglia și America pentru regina magiei albe Maria Câmpina

Doamna vrăjitoare Maria Câmpina, regina magiei albe din România, a rezolvat cazul meu extrem de repede și definitiv, după...

Mulţumiri recente pentru vrăjitoarea Ramona din Satu Mare și Londra

Sincere mulţumiri profesionistei în magie, vrăjitoarea Ramona, pe care o recomand cu căldură tuturor celor care aveţi problem serioase...

Mai multe articole ca acesta