luni, 22 aprilie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Casa bântuită a doctorului Drish din Tuscaloosa

Trebuie citit

The Dr. John R. Drish House, cunoscută pur și simplu drept Casa Drish, este un imobil care se găseşte pe o plantație istorică în Tuscaloosa, Alabama, Statele Unite ale Americii.

The Dr. John R. Drish House
The Dr. John R. Drish House Sursă foto: Wikipedia

Este o casă reprezentativă, frumoasă, care prezintă la exterior un amestec distinctiv al Renașterii grecești și stilului italian din Alabama. A fost construită în 1837 de către doctorul John R. Drish la marginea oraşului. Acesta a fost unul dintre primii colonişti veniţi din Virginia în Tuscaloosa, unde s-a stabilit în 1822.
Văduv, s-a căsătorit în 1835 cu o văduvă bogată, Sarah Owen McKinney. Până în acel moment era considerat un medic de succes, apoi a lucrat ca antreprenor de construcţii, cu mulţi artizani şi sclavi calificaţi. Ei au executat marea parte a tencuielii clădirii începută la Tuscaloosa, The Drish House şi terminată în 1911, încă intactă.
Casa este foarte mare şi impunătoare, prevăzută cu coloane dorice. A fost renovată şi remodelată în stilul italian înainte de Războiul Civil american, când s-a adăugat un turn de cărămidă cu trei etaje. Coloanele au fost şi ele transformate în ionice şi s-au făcut şi alte modificări.
John Drish a murit în 1867 după ce a căzut de pe o scară, iar soţia lui a decedat în 1884.
Conacul a trecut apoi prin mai multe mâini după moartea lui Sarah Drish, fiind în cele din urmă deținut de către Consiliul Educaţiei din Tuscaloosa, care a deschis în casă Școala Jemison în 1906. Imobilul a continuat să fie folosit ca o școală până în 1925, după care a fost achiziționat pentru a fi utilizat ca un depozit de piese al Charles Turner’s Tuscaloosa Wrecking Company.
În 1940, a fost achiziționat de către Biserica Baptistă Southside, care a adăugat un sanctuar. Dar în cele din urmă, clădirea a fost amenințată de demolare propusă în 1994. A fost însă salvată de Heritage Commission of Tuscaloosa County care a închiriat-o.
Casa s-a aflat într-o stare de degradare avansată până în 2006, când a fost adăugată la “Locuri în pericol” şi restaurată.
La începutul secolului 20 se presupune că a început să fie bântuită şi să se manifeste evenimente paranormale. De pildă, s-a spus că au existat trei incendii în turn când de fapt, în mod real, ele nu ar fi avut loc niciodată. În plus, oamenii au văzut lumini fantomatice ieşind din casa misterioasă.

Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulţumiri pentru vrăjitoarea Sandra primite din Cluj Napoca și Europa

Mulţumesc enorm doamnei vrăjitoarei Sandra care a reuşit să mă scape de blestem și mi-a dezlegat cununiile. Simt că...

Mulțumiri pentru vrăjitoarea Mercedeza din America și Italia

Intrasem într-un anturaj nefast al jocurile de noroc, pierdeam zilele și nopțile la rând, eram dependent și făceam rău...

Mulţumiri recente pentru vrăjitoarea Mercedeza din Craiova

Am avut mari probleme cu jocurile de noroc şi mi-am pierdut averea din prostie. Dar din fericire, am găsit un sprijin nesperat la doamna Mercedeza din Craiova, care s-a luptat enorm cu demonii din mine

Mulțumiri pentru vrăjitoarea Rodica Gheorghe din America și Rusia

Mulţumesc mult doamnei vrăjitoare Rodica Gheorghe pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi din braţele unei...

Mai multe articole ca acesta