duminică, 21 iulie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Anna Katharina Emmerich a îndurat în fiecare vineri patimile lui Iisus

Trebuie citit

Anna Katharina Emmerich s-a născut la 8 septembrie 1774 la Coesfeld (actual în Renania, nordul Westfaliei), în Germania, într-o familie modestă de ţărani.
De mică a fost foarte atrasă de Biserică. Avea o fire bolnăvicioasă. În 1811 a devenit guvernanta preotului Lambert, care a fugit apoi în Franţa.
Curând, Anna a devenit atât de bolnavă încât nu mai putea ieşi din casă. Ea a declarat că în următorii 12 ani a primit stigmatele şi a îndurat în fiecare vineri patimile lui Iisus.
Conform spuselor ei, viziunile pe care le avea reprezentau evenimente din istoaria creaţiei. Toate acestea au atras curând atenţia opiniei publice şi a Bisericii, care a declanşat o anchetă. La căpătâiul său s-au perindat multe personalităţi şi oameni simpli.
La acea vreme, ea a făcut o minune. O călugăriță bolnavă de tuberculoză severă a plămânilor și a laringelui i-a cerut să intervină pe lângă Dumnezeu și femeia şi şi-a găsit vindecarea într-un mod inexplicabil. Anna a avut, de asemenea, viziuni cu mormântul lui Adam și Eva.
Între 1816 și 1824 poetul Clemens Brentano, aflat la marginea patului său, a scris viziunile dictate de Anna, cu care au umplut 40 de pagini.

 

Autor Yelkrokoyade. Sursă Wikipedia.
Autor Yelkrokoyade. Sursă Wikipedia.

Brentano a descris în detaliu scenele și povestiri (în primul rând) din Noul Testament și viața Mariei. Mel Gibson a folosit viziunile Crucii în filmul lui, Patimile lui Hristos.
În 1799, Anna Katharina a simţit durerea coroanei de spini; sângele curgea în fiecare vineri, dar ea a reușit să-l ascundă. În toamna anului 1807, au început durerile stigmatizării la picioare şi mâini, fără scurgeri de sânge sau urme exterioare.
La 25 noiembrie 1812, s-a format o cruce pe pieptul ei; această cruce, care s-a dublat la Crăciun, sângera de obicei, miercuri. În ultimele zile ale anului 1812, cicatricele mâinilor şi picioarelor au devenit evidente iar sângele curgea.
Dar niciun vecin nu a fost martor la aceste stigmate, a declarat Anna Emmerich sub jurământ anchetatorilor ecleziastici.
Prin indiscreția unei surori, care a descoperit rănile mâinilor la 28 februarie 1813, aceste fenomene au ajuns în fine să fie cunoscute în întregul oraș.
Doctorul Dülmen W. Wesener (1782-1832), care a vizitat-o pe bolnavă în scopul de a o “demasca”, a adus mai târziu dovezi impresionante.
La 25 martie, vicarul general Clemens August von Droste-Vischering (1773-1845), viitorul arhiepiscop de Koln, a venit în casa Annei însoțit de doctorul Druffel și de superiorul seminarului Bernard Overberg (1754-1826).
Doctorul Krauthausen, fost medic la mănăstire, a încercat să-i trateze leziunile, dar fără succes; el a fost, de asemenea, însărcinat să o supravegheze medical asiduu pe pacientă.
Anna Katharina Emmerick a decedat la 9 februarie 1824 la Dulmen, în provincia Westfalia.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Vrăjitoarea Mercedeza din Craiova m-a salvat de farmece

Vrăjitoarea Mercedeza din Craiova m-a salvat de farmecele pe care mi le-a făcut bunica iubitei mele, o vrăjitoare rea....

Mulţumiri din Europa pentru vrăjitoarea Delia din Craiova

Nu visam că o să ajung să mi se facă vrăji, mai ales că nu credeam în ele până...

M-a scăpat de la falimentul firmei și de argintul viu

Doresc să mulţumesc expres vrăjitoarei Maria din Craiova deoarece prin harul ei, m-a scăpat de la falimentul firmei şi...

Mulţumiri din Europa pentru vrăjitoarea Mercedeza

Doamna  vrăjitoare Mercedeza pentru mine este ca un înger păzitor, credeţi-mă. Înainte să apelez la dânsa orice încercam să fac mi se întorcea totul pe dos în toate privinţele, eram lipsită de orice speranţă

Mai multe articole ca acesta