marți, 16 aprilie, 2024
Banner-300x150-Strega
Banner Segra Media 300x150
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 1050x250 Anastasia Venus

Akh, Ba şi Ka, principiul trinităţii

Trebuie citit

Akh este lumina ieşită din tenebre, care este începutul oricărei geneze şi al oricărei creaţii. Aceasta presupune în primul rând întunericul, cât şi lumina inclusă în acesta, şi o Cauză Originară care le conţinea „virtual” pe amândouă. Astfel, atunci când Revelaţiile Egiptene, Ra apare din Nout, este „akh”.

Odată cu apariţia lui Ra, este seară şi dimineaţă, Vest şi Est, şi aşa este orizontal: nu putem concepe Estul fără Vest şi cele două extreme fără orizont: 1,2 şi 3,0 Trinitate.

Într-o trinitate originală al treilea element este raportul abstract între cele două elemente cunoscute. Dacă nu presupunem elementul iniţial ca cunoscut, nu putem cere trinitatea, astfel Amon este „Cel care nu are nume”, necunoscut, Mout manifestat prin Khonsou care îi dezvăluie faţa. Al treilea element aparţine atât primului cât şi celui de-al doilea termen.

Al treilea termen al unei trinităţi originale este un raport de Calitate care face din el intermediarul, ca Trei între Doi şi Unu, şi asta în cazul în care minţii noastre îi este greu de a concepe această idee a concepţiei lumii faraonice, pentru că Calitatea este abstractă.

Sursă The Yorck Project: 10.000 Meisterwerke der Malerei. DVD-ROM, 2002. ISBN 3936122202. Distributed by DIRECTMEDIA Publishing GmbH, Wikipedia. Imentet şi Ra din mormântul lui Nefertari, sec.13 î.e.n.

Ea devine totuşi înţeleasă, „perceptibilă”, prin fenomenul care o determină. Acest fenomen, aparent al treilea element, devine al patrulea, adică în realitate, primul termen al unei linii trinitare următoare.

De exemplu, raportul care pune în acţiune funcţiille sexuale şi constituie o dualitate bărbat şi femeie, al treilea termen fiind „mare”, adică dragoste – atracţie. Acest raport care pune în legătură funcţiile sexuale este calitativ, ca cauza naturală care l-a declanşat: tatăl şi mama sunt procreatorii produsului, dar cauza reală este puterea de a iubi – atracţie, care este aceeaşi Putere pe care o regăsim în întreaga Natură pentru orice reproducere. Astfel într-o trinitate, este un al treilea termen veritabil („mobil”), care provoacă raportul dintre primii termeni. Fenomenul sau produsul care urmează va fi al treilea termen aparent al acestei trinităţi şi devine primul termen al unei noi trinităţi.

Trinităţile se generează una pe alta, şi sunt dezvăluite astfel una alteia. Acesta este principiul celor patru mari revelaţii egiptene cu ierarhia lui Neter care urmează Cauzei Primordiale a lumii naturale create.

Akh, Ba şi Ka sunt trinitatea spirituală care face omul, dar care de asemenea se găseşte în toate celelalte subiecte ale Naturii – deci ale lumii create – sau chiar pentru unii Neter.
Sunt trei stări spirituale, pe care nu le putem analiza ca şi cum am diseca un animal, de exemplu. Nu putem, pentru că nu sunt independente unul de celălalt.

Lăsați un mesaj:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole apărute

Mulțumiri foarte noi pentru de tămăduitoarea și ghicitoarea Hara din Vatra Dornei și Italia

Ţin să-mi exprim şi pe această cale mulţumirea enormă pe care o port în suflet pentru doamna vrăjitoare și...

Vrăjitoarea Monica Ioniță

Cea mai mediatizată vrăjitoare, cerută de cele mai mari televiziuni din SUA, apreciată de marele maestru Ion Ţugui, a...

Vrăjitoarea Varşovia de magie neagră

Incredibil, dar adevărat! Rezultate 100% garantate în doar 24 de ore! Are leacuri deosebite şi vă aşteaptă cu ritualuri...

Cea mai bună vrăjitoare din lume – vrăjitoarea Morgana – a primit mulțumiri noi din republica Moldova

Mulţumesc mult de tot doamnei vrăjitoare Morgana pentru că prin harul său deosebit mi-a adus soţul înapoi, după ce...

Mai multe articole ca acesta