Credinta

Akh, Ba şi Ka, principiul trinităţii

0 48

Akh este lumina ieşită din tenebre, care este începutul oricărei geneze şi al oricărei creaţii. Aceasta presupune în primul rând întunericul, cât şi lumina inclusă în acesta, şi o Cauză Originară care le conţinea „virtual” pe amândouă. Astfel, atunci când Revelaţiile Egiptene, Ra apare din Nout, este „akh”.

Odată cu apariţia lui Ra, este seară şi dimineaţă, Vest şi Est, şi aşa este orizontal: nu putem concepe Estul fără Vest şi cele două extreme fără orizont: 1,2 şi 3,0 Trinitate.

Într-o trinitate originală al treilea element este raportul abstract între cele două elemente cunoscute. Dacă nu presupunem elementul iniţial ca cunoscut, nu putem cere trinitatea, astfel Amon este „Cel care nu are nume”, necunoscut, Mout manifestat prin Khonsou care îi dezvăluie faţa. Al treilea element aparţine atât primului cât şi celui de-al doilea termen.

Al treilea termen al unei trinităţi originale este un raport de Calitate care face din el intermediarul, ca Trei între Doi şi Unu, şi asta în cazul în care minţii noastre îi este greu de a concepe această idee a concepţiei lumii faraonice, pentru că Calitatea este abstractă.

Sursă The Yorck Project: 10.000 Meisterwerke der Malerei. DVD-ROM, 2002. ISBN 3936122202. Distributed by DIRECTMEDIA Publishing GmbH, Wikipedia. Imentet şi Ra din mormântul lui Nefertari, sec.13 î.e.n.

Ea devine totuşi înţeleasă, „perceptibilă”, prin fenomenul care o determină. Acest fenomen, aparent al treilea element, devine al patrulea, adică în realitate, primul termen al unei linii trinitare următoare.

De exemplu, raportul care pune în acţiune funcţiille sexuale şi constituie o dualitate bărbat şi femeie, al treilea termen fiind „mare”, adică dragoste – atracţie. Acest raport care pune în legătură funcţiile sexuale este calitativ, ca cauza naturală care l-a declanşat: tatăl şi mama sunt procreatorii produsului, dar cauza reală este puterea de a iubi – atracţie, care este aceeaşi Putere pe care o regăsim în întreaga Natură pentru orice reproducere. Astfel într-o trinitate, este un al treilea termen veritabil („mobil”), care provoacă raportul dintre primii termeni. Fenomenul sau produsul care urmează va fi al treilea termen aparent al acestei trinităţi şi devine primul termen al unei noi trinităţi.

Trinităţile se generează una pe alta, şi sunt dezvăluite astfel una alteia. Acesta este principiul celor patru mari revelaţii egiptene cu ierarhia lui Neter care urmează Cauzei Primordiale a lumii naturale create.

Akh, Ba şi Ka sunt trinitatea spirituală care face omul, dar care de asemenea se găseşte în toate celelalte subiecte ale Naturii – deci ale lumii create – sau chiar pentru unii Neter.
Sunt trei stări spirituale, pe care nu le putem analiza ca şi cum am diseca un animal, de exemplu. Nu putem, pentru că nu sunt independente unul de celălalt.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner 300x150 tamaduitoarea Aurica
Banner-300x150-vrajitoarea Ciresica-ok
banner-300x150-vrajitoare venus-3
Banner 300x150 Vrajitoarea Ramona Toader
Vrajitoare - Vrăjitoarea Morgana
Banner 300x150 Alina Trandafir
Banner-300x150-Vrajitoarea-Valentina
Banner-300x150-Mercedeza
Banner 300x150 Irina Ioana
Vrajitoare - Prezicator Gergely Eduard Rogere
Banner 300x150 vrajitoarea Delia din Craiova
Banner 300x150 Vrajitoarea Rodica Gheorghe
Banner 300x150 vrajitoarea Elena Minodora 4
Banner 300x150 clarvazatoarea Mama Maria

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Bucuresti

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Ploiesti

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Buzau

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Galati

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Craiova

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Brasov

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Timisoara

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Iasi

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Cluj Napoca

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Giurgiu

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Constanta

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Braila

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare America

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Italia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Spania

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Austria

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Franta

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Germania

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Cehia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Grecia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Ungaria

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Federatia Rusa

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Anglia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Olanda

Disclaimer

Redacția poate să folosească poze spre publicare, care ilustrează un anumit discurs jurnalistic, dar care conțin dreptul de autor. Se va menționa însă sursa acestora și faptul că prin publicare ( foto și/sau text) nu se vor aduce prejudicii persoanei respective.

Redacția va indica sursele fotografiei, acolo unde acestea se cunosc (autor, site, blog, platformă etc.). Pozele și sursele sunt verificate, online, în măsura în care se poate efectua acest proces jurnalistic, respectându-se principiul de verificare din minim 3 surse. În cadrul dreptului de comunicare, redacția respectă forma inițială a fotografiei și nu o va adapta (modifica).

vrajitoare

vrajitoare
vrajitoare